Women's Pelvic Health Antwerpen

Ik ben Hedwig Neels (MScPT, PhD), Kinesitherapeut met Bijzondere Bekwaamheid in Bekkenbodemreëducatie, perinatale en manuele kinesitherapie. En doctor in de medische wetenschappen (PhD over bekkenbodemproblemen bij vrouwen, afgelegd in 2018). Ik werk als postdocoraal onderzoeker en bekkenbodemkinesitherapeut aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidszorg (MOVANT en ASTARC) en in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. De combinatie van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met klinisch werk is een grote meerwaarde. In 2019 was ik gastonderzoeker aan de Universiteit van Sydney, Nepean Clinical School en sindsdien ben bezig met expertise bekkenbodembeoordelingen met 3D/4D transperineale echografie.

Mijn belangrijkste professionele doel is het verbeteren van de preventie en behandeling van bekkenbodemproblemen, het vergroten van het bewustzijn over deze erg lastige problemen, en het “empoweren” van vrouwen om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Ik ben er sterk van overtuigd dat werken in een multidisciplinair en interprofessioneel team essentieel is om de beste gepersonaliseerde en integratieve zorg te verbeteren die elke vrouw verdient.

Mijn missie om kennis te delen, te leren van experts en wetenschappelijk bewijs te implementeren, benadrukt het belang van een interessant nationaal en internationaal netwerk. Ik ben de voorzitter van het wetenschappelijke team van ABCIG BICAP (AXXON Belgian Clinical Interest Group Pelvic Rehabilitation and Perinatal Physiotherapy Birth Core and Pelvic Therapy) en de Belgische Ambassadeur in de IUGA (International Urogynaecology Association) Pelvic Floor Rehabilitation Interest Group.

Bezoek ons meest recente Digitale Informatie Platform
The Pelvic Floor, Welkom op de vloer!
voor meer informatie.

Koppeling naar uza-website