Onderzoeksgroep

Beweging Antwerpen (MOVANT)

Expertise

Onderwerpen van onderzoek: Women's Health Kinesitherapie - Urogynaecologische revalidatie - Perinatale Kinesitherapie - Musculoskeletale aandoeningen - 3D / 4D transperineale echografie van de bekkenbodem - klinische beoordeling van de bekkenbodem - ICF-classificatie van gezondheidsproblemen - Therapietrategieën bij conservatieve behandeling - preventie - eerstelijnsgezondheidszorg - teamwerk naar secundair & tertiaire subspecialistische zorg - Uitgebreide expertise in een multidisciplinair team gericht op verbetering van interprofessionele samenwerking en patiëntgerichte zorg. - Een sterk nationaal en internationaal netwerk in women's health kinesitherapie en perinatale kinesitherapie, als troef om de onderzoeksresultaten onmiddellijk te implementeren in verbeterde gezondheidszorg en in een diverse samenleving. - Expertise in gezondheidseducatie, met als doel de bekendwording van deze bekkenbodemproblemen en women's health problemen te versterken. En de preventie en behandeling te verbeteren voor vele vrouwen. - Expertise op het gebied van goede wetenschapscommunicatie, ook gericht op het vergroten van het bewustzijn en het bekrachtigen van hulpzoekend gedrag bij vrouwen.

The Pelvic Floor, Online informatieplatform en digitale campagne: Maak bekkenbodemproblemen bespreekbaar. 01/01/2020 - 31/12/2020

Abstract

Online platform 'The Pelvic Floor' Hoewel bekkenbodemproblemen veelvoorkomend zijn bij vrouwen, heerst er toch nog altijd een taboe. Daar wil een team van onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en het UZA verandering in brengen door de lancering van het online platform 'The Pelvic Floor'. Het online platform bestaat uit informatieve blogs, links naar de juiste informatieve websites en boeiende getuigenissen om vrouwen zo de juiste kennis en inzichten omtrent bekkenbodemproblemen te kunnen geven. Zo krijgen vrouwen de nodige begeleiding om klachten helpen te voorkomen, te verminderen en herval of achteruitgang te beperken. De begeleidende sociale media campagne zet sterk in op het voorzien van preventieve informatie. Iedere vrouw is uniek en verdient oprechte info over haar bekkenbodem. Meer weten? Neem zeker eens een kijkje op het online platform.

Onderzoeker(s)

Onderzoeksgroep(en)

Project website