Herwig Leirs

Herwig Leirs

Contact

Campus Drie Eiken
Tel.
032653462,032654714
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk, BEL

Contact

Stadscampus
Tel.
032653462,032654714
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen, BEL

In het kort         

Mijn onderzoek concentreert zich vooral op de populatie-ecologie van knaagdieren. Wij onderzoeken hoe het komt dat aantallen van knaagdieren variëren van jaar tot jaar, of van plaats tot plaats. Die informatie proberen we te gebruiken om na te gaan hoe knaagdierpopulaties best onder controle worden gehouden. Een belangrijk onderwerp is de ecologie van door knaagdieren en andere door kleine zoogdieren overgebrachte infecties (bijv. hantavirus, arenavirussen, builenpest).  Ons onderzoekt gebeurt in België en de rest van Europa, maar ook voor een groot deel in Afrika en soms in Centraal Azië.

Aan de Universiteit Antwerpen doceer ik cursussen in de dierkunde en de (fundamentele en toegepaste) populatie-ecologie aan de opleidingen Biologie, Diergeneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Ik organiseer ook de tweejaarlijke Tropische stage in Tanzania.

Naast mijn activiteiten in Antwerpen, was ik tot 2012 ook deeltijds verbonden aan het Danish Pest Infestation Laboratory (University of Aarhus)  in Denemarken.

Van 2009-2015 was ik gedurende twee mandaten decaan van de Faculteit Wetenschappen. Sinds november 2016 ben ik voorzitter van de Raad van Bestuur van de Universiteit Antwerpen.

Download een beknopt c.v.

Afdeling

Statuut & functies

Zelfstandig academisch pers.

  • gewoon hoogleraar

Mandaten

  • voorzitter Raad van Bestuur

Interne mandaten

bestuursorgaan bestuursmandaat

expertenorgaan expertenmandaat