Hilde Philips

Docent

Foto ID

Over Hilde Philips

Sinds 2003 zijn we met het CHA nauw betrokken bij de evoluties in de huisartsgeneeskunde en meer bepaald de zorg voor onze patiënten buiten de kantooruren.

Zowel de organisatie als de kwaliteit van deze zorg staat centraal in ons onderzoek.

Het iCAREdata project (www.icaredata.eu) sluit hier naadloos bij aan. Deze onderzoeksdatabank  biedt een schat aan gegevens over de zorg buiten kantooruren over een populatie van bijna 1 miljoen Vlamingen. Tegelijkertijd is dit een state-of-the-art voorbeeld van hoe een databank met gezondheidsgegevens volgens de meest recente en toekomstige privacy wetgeving opgericht kan worden.

Gaandeweg heb ik naast onderzoekservaring ook ervaring op samenwerking, netwerking en projectmanagement opgedaan.

Op 1 september behaalde ik het certificaat van Data Protection Officer, wat belangrijk is om ook in de toekomst de gegevens van onze patiënten optimaal te blijven beschermen.

Onderwijsmatig verdiep ik mij vooral in topics die hierbij aansluiten (acute zorg in de eerste lijn, optimaal registreren in EMD, triage in de huisartspraktijk) , algemene huisartsgeneeskundige topics en uiteraard ook IPSIG (interprofessionele samenwerking in de gezondheidszorg).

Wat onderzoek betreft richten we ons momenteel vooral op triage in de eerste lijn, zowel telefonisch als fysiek. En dit in nauwe samenwerking met urgentieartsen , verpleegkundigen en huisartsen.

Sinds de oprichting van EurOOHnet is ons onderzoekscentrum ook actief betrokken bij de jaarlijkse congressen van dit onderzoeksnetwerk en kunnen we de zorg in België ook kaderen binnen Europa. 

Statuut & functies

Zelfstandig academisch pers.
  • docent
Bijzonder academisch personeel
  • post - doc navorser
Assisterend academisch pers.
  • praktijkassistent

Contact

Gouverneur Kinsbergencentrum 00.71
Doornstraat 331
2610 Wilrijk
Belgiƫ
Tel. 032651831
hilde.philips@uantwerpen.be