Jeroen Puttevils (1985) is docent middeleeuwse geschiedenis. Hij doet onderzoek naar de laatmiddeleeuwse en zestiende-eeuwse Nederlanden. Momenteel werkt hij een aantal artikels en een boek af in het kader van zijn onderzoeksproject "De lokroep van Vrouwe Fortuna: loterijen en economische cultuur in de 15de- en 16de-eeuwse Nederlanden".

U kan hier meer over lezen op de bijhorende blog of dit interview bij Interne Keuken (Radio 1) beluisteren.

Andere interessevelden zijn: stedelijke samenlevingen in de late Middeleeuwen, de interactie tussen cultuur en economie in de late Middeleeuwen en toekomstdenken in het verleden. 

Vanaf februari 2020 is hij de principal investigator van de ERC Starting Grant "Back to the Future: Future Expectations and Actions in Late Medieval and Early Modern Europe, c. 1400 – c. 1830". Voor dit project zijn we momenteel op zoek naar een post-doc, zie de vacature.

Hij doceert heuristiek Middeleeuwen, politieke geschiedenis van de Middeleeuwen, inleiding tot de historiografie en is één van de begeleiders van het Historisch Atelier.

In maart 2017 experimenteerde hij met het gebruik van een grand strategy game Europa Universalis IV in de cursus politieke geschiedenis van de Middeleeuwen (verslag: https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/opleidingsaanbod/bachelor-geschiedenis/historisch-computerspel

Hij was de curator van de expo Rijk worden op de werf van de Gouden eeuw, Gilbert Van Schoonbeke. Deze tentoonstelling gaat door vanaf 7 juni 2019 in het Maagdenhuis (persbericht faculteit L&W, website Stad Antwerpen, HLN, Trends). De brochure van deze expo kan hier geraadpleegd worden.