Maarten Weyn

Docent

Foto ID

Volg Maarten op

Over Maarten Weyn

Maarten Weyn behaalde zijn doctoraat in de Wetenschappen-Informatica op het onderwerp van Opportunistische Naadloze Localization bij Universiteit Antwerpen, België. Hij is docent aan de Universiteit Antwerpen, op dit moment geeft hij les in het 3 jaar bachelor Mobile Communication en in de master Communication Systems en Low Power Embedded IoT Systems in het departement Toegepaste Wetenschappen: Elektronica - ICT. Hij is tevens verantwoordelijk voor het Ambient Environments team project van het postgraduaat innovatief ondernemen van de Vlaamse universiteiten.

Zijn onderzoek in de imec-IDlab onderzoeksgroep richt zich op ultra-low power sensor communicatie en embedded systemen, sub 1-GHz communicatie, sensor verwerking en lokalisatie. De meeste van zijn projecten zijn in nauwe samenwerking met de industrie.

Hij is de medeoprichter van de spin-off AtSharp, betrokken bij de oprichting van de spin-offs 1OK en Viloc, bestuurder van het dash7 Alliance, Iaria Fellow en initiatiefnemer van de Open Source Stack OSS-7.

 

Current Phd Students

  • Ben Bellekens: Probabilistic 3D-object- and poseestimation of dynamic environments to enable realistic RF propagation maps
  • Denis Stijn: Tagless Localization using Multi-Frequency Radio Tomographic Imaging
  • Ergeerts Glenn: Optimization framework for large scale, low power, sub -1 GHz sensor communicatio
  • Bni Lam Noori: Multi-Frequency Phased Antenna Array Localization

 

Garduated Phd Students:

  • Raf Berkvens: Uncertainty of Localization using Electromagnetic Fingerprints

Contact

Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
G.V.323a
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032651865
maarten.weyn@uantwerpen.be