Marion Wasserbauer

Marion Wasserbauer

Contact

Stadscampus
Tel.
032655562
Sint-Jacobstraat 2
2000 Antwerpen, BEL

Marion Wasserbauer (zij/haar) is gastdocent in het departement communicatiewetenschappen. In juni 2018 doctoreerde ze in de sociale wetenschappen met haar onderzoek Queer Voices: Exploring the Roles of Music in LGBTQ Lives. In dit multidisciplinair onderzoek kwamen onder andere volgende thema's aan bod: LGBTQ's (in Vlaanderen), LGBT en Queer theory, gender en feministische theorie, oral history, identiteit(svorming), muzike in het dagelijks leven, media- en literatuurtheorie. Op de homepage van Queer Voices kan je de verhalen rond muziek en LGBTQ-zijn verkennen.

Daarna werkte zij als post-doctoraal onderzoeker aan de faculteit sociale wetenschappen aan een project rond ervaringen van LGBTQ's met migratieroots in Vlaanderen en Brussel: http://rootsandrainbows.mystrikingly.com/

Vanaf oktober 2020 werkt zij als post-doc onderzoeker aan Radboud UMC (Nijmegen) rond intersekse en transgender-thema's.

Samen met Alexander Dhoest coördineert ze het LGBTQ Forum, een netwerk voor academici en leden van LGBTQ-gerelateerde organisaties in Vlaanderen.

Het samenspel van de academische, activistische en persoonlijke leefwereld is een thema dat haar nauw aan het hart ligt: Academia and Identity - when Research meets Activism.Experiences, opinions, insights and outlooks.