Marion Wasserbauer

Onderzoeker & gastdocent

Foto ID

Over Marion Wasserbauer

Marion Wasserbauer (zij/haar) is post-doc onderzoeker en gastdocent in het departement communicatiewetenschappen. In juni 2018 doctoreerde ze in de Sociale Wetenschappen met haar onderzoek Queer Voices: Exploring the Roles of Music in LGBTQ Lives. In dit multidisciplinair onderzoek kwamen onder andere volgende thema's aan bod: LGBTQ's (in Vlaanderen), LGBT en Queer theory, gender en feministische theorie, oral history, identiteit(svorming), media- en literatuurtheorie. Op de homepage van Queer Voices kan je de verhalen rond muziek en LGBTQ-zijn verkennen.

Haar huidig onderzoek focust op LGBTQ personen met een migratieachtergrond in Vlaanderen en Brussel: http://rootsandrainbows.mystrikingly.com/

Samen met Alexander Dhoest coördineert ze het LGBTQ Forum, een netwerk voor academici en leden van LGBTQ-gerelateerde organisaties in Vlaanderen.

Het samenspel van de academische, activistische en persoonlijke leefwereld is een thema dat haar nauw aan het hart ligt: Academia and Identity - when Research meets Activism.Experiences, opinions, insights and outlooks.

Contact

Stadscampus
Sint-Jacobstraat 2
S.M.471
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655562
Fax 032655798
marion.wasserbauer@uantwerpen.be