Rowan Daneels

Mandaatassistent // PhD Researcher

Foto ID

Volg Rowan op

Over Rowan Daneels

Rowan Daneels is mandaatassistent aan de Universiteit Antwerpen. Als assistent staat hij in voor de begeleiding van de opleidingsonderdelen van prof. dr. Heidi Vandebosch (communicatiewetenschappen) alsook voor diverse wetenschappelijke methodenvakken binnen FSW. Daarnaast werkt hij als doctoraatstudent binnen de onderzoeksgroep Media & ICT in Organisaties en Samenleving (MIOS) onder prof. dr. Heidi Vandebosch en prof. dr. Michel Walrave. Specifiek voert hij onderzoek naar betekenisvolle ervaringen van jongeren bij het spelen van digitale games, en hoe dit kan bijdragen aan de morele identiteitsontwikkeling en prosociale attitudes/gedrag bij jongeren.

Als Master in de Communicatiewetenschappen aan de UAntwerpen (specialisatie Mediastudies, 2014) en UGent (specialisatie Nieuwe Media & Maatschappij, 2015) heeft Rowan al redelijk wat onderzoek gevoerd naar digitale games, meer bepaald naar realisme in games, game-cessatie, en serious health games. Daarbij heeft hij bv. ook als stagiair bij MICT (onderzoeksgroep Media, Innovatie en Communicatietechnologie; UGent) gewerkt. Voorgaande werkervaringen waren als stagiair/onderzoeker bij Mediawijs (Vlaams Kenniscentrum voor Mediawijsheid) en als deeltijds praktijkassistent aan de KU Leuven (Instituut voor Mediastudies en KULAK campus Kortrijk).

Daarnaast is hij ook board member en vertegenwoordiger van de UAntwerpen bij DiGRA Flanders, het Vlaamse onderdeel van de Digital Games Research Association (http://www.gameonderzoek.be/index.php).

Onderzoeksinteresses: digitale games, game realisme, game cessatie, virtual reality

Statuut & functies

Assisterend academisch pers.
  • mandaatassistent

Interne mandaten

Contact

Stadscampus
Sint-Jacobstraat 2-4
S.M.476
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655673
rowan.daneels@uantwerpen.be