Steven Jacobs

Hoofddocent

Foto ID

Over Steven Jacobs

Steven Jacobs is kunsthistoricus gespecialiseerd in de relatie tussen film en beeldende kunst. Daarnaast focust zijn onderzoek zich op de visualisering van architectuur, stad en landschap in film en fotografie.

Sinds 1 oktober 2016 doceert Steven Jacobs deeltijds aan het department Letterkunde van de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij verbonden aan de Vakgroep Kunstwetenschappen van de Universiteit Gent.

Hij publiceerde in tijdschriften als Art Journal, History of Photography, The Journal of Architecture, Millennium Film Journal, October, De Witte Raaf en vele andere. Daarnaast is hij auteur van onder meer The Wrong House: The Architecture of Alfred Hitchcock (2007), Framing Pictures: Film and the Visual Arts (2011), The Dark Galleries: A Museum Guide to Painted Portraits in Film Noir (2013, met Lisa Colpaert), en Screening Statues: Sculpture and Cinema (2017, met Susan Felleman, Vito Adriaensens en Lisa Colpaert).

Steven Jacobs was curator van diverse tentoonstellingen en diverse filmprogramma's voor onder meer KASK-Cinema Gent, OFF-off Gent, Cinema Zuid Antwerpen en "Cinema Muto" Pordenone. Voor Cinematek stelde hij de DVD set Art & Cinema: Belgian Art Documentaries (2013) samen.

Momenteel werkt hij aan een boek over stadssymfonieën van de jaren 1920 en 1930 (met Eva Hielscher en Anthony Kinik) voor Routledge.

Statuut & functies

Zelfstandig academisch pers.
  • hoofddocent

Contact

Stadscampus
Grote Kauwenberg 18
S.D.207
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032654303
steven.jacobs@uantwerpen.be