Workshop: Bibliotheekwijzer

23 juni 2015 - Universiteit Antwerpen - Stadscampus - Gebouw P (Scribani) - Lokaal P0.10 - 9u30 tot 12u30

Deelname is gratis
Inschrijvingen afgesloten

Omschrijving

De module 'Bibliotheekwijzer' is opgeleverd in Brocade release 3.60 (mei 2011). Ondanks de vele mogelijkheden die het te beiden heeft, wordt de module tot op heden weinig gebruikt, mogelijk uit onwetendheid. Via deze workshop willen we daarom de bibliotheekwijzer toelichten en jullie op weg zetten om een eerste ontwerp van jouw bibliotheekfiche te publiceren.

De bibliotheekwijzer stelt je in staat om een online bibliotheekfiche samen te stellen voor een of meerdere bibliotheeklocaties. Eerder dan op je eigen website gegevens opnieuw in te vullen, kan je via deze toepassing adres- en contact gegevens gebruiken zoals ze staan geregistreerd in Brocade en vermijd je dat wijzigingen moeten gebeuren op meerdere locaties. Het adres kan getoond worden op een Google map. Sluitingsdagen kunnen overgenomen worden vanuit de leenkalender. En wie wenst kan ook de huidige drukte in de leeszaal visualiseren aan de hand van een bezoekersteller. Zoals steeds kan ook de opmaak van de bibliotheekfiche (webpagina) aangepast worden naar wens van de instelling. Elementen uit de bibliotheekwijzer kunnen ook geïntegreerd worden in je eigen webpagina aan de hand van een widget.

Lesgever(s)

Anke Jacobs

Doelpubliek

Anet collega's werkzaam in de 'publiekswerking' die nieuwsgierig zijn naar wat de Bibliotheekwijzer te bieden heeft.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deelname aan deze workshop, al zal kennis van HTML en CSS een voordeel zijn voor het aanpassen van de lay-out van je bibliotheekwijzer.

Praktisch

Wij zorgen voor een guest account op het draadloos netwerk van de Universiteit Antwerpen.