Brocade Library Services

Brocade Library Services is een volledig geïntegreerd web-gebaseerd Bibliotheek Informatie Management systeem, ontwikkeld door de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) in 1998. In het verleden gebeurde de ontwikkeling in samenwerking met CIPAL (2000-2013), CiBLiS (2013-2017) en CIPAL-Schaubroeck (2018-2020). Vanaf release 5.10 (2020) is de ontwikkeling van Brocade volledig in handen van UAntwerpen. Brocade maakt gebruik van een centrale software repository en telt 2 tot 3 nieuwe releases per jaar.

Brocade Library Services is klaar om te voldoen aan de nieuwste trends op de markt van bibliotheeksoftware en is ontworpen als een web-gebaseerde toepassing, verkocht via een in the cloud licentiemodel. Het systeem is meertalig en maakt gebruik van open source componenten, welke onze klanten uitgebreide integratiemogelijkheden bieden en de concurrentie voor producten en diensten. Een computer met een browser is voldoende om toegang te krijgen tot Brocade van overal en altijd (waar een internetverbinding beschikbaar is).

Doelpubliek

Doelpubliek voor Brocade zijn bibliotheken (openbare bibliotheken, wetenschappelijke bibliotheken, hogeschoolbibliotheken, speciale bibliotheken), musea, documentatiecentra en archieven.

Brocade draait in verschillende bibliotheken in België, Nederland en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika is Brocade Library Services op de markt gebracht als SLIMS (SITA Library Information Management System) en wordt geïmplementeerd in samenwerking met SITA (de Zuid-Afrikaanse Information Technology Agency).