Waarom kiezen studenten voor jouw organisatie?

Eline, student sociologie (over Centrum Kauwenberg):

"De keuze voor de organisatie was moeilijk. Bij vele organisaties was er wel iets dat mij aansprak. Iedereen was ook heel enthousiast en gemotiveerd om met ons te werken wat het nog moeilijker maakte. Centrum Kauwenberg sprak mij enorm aan omdat hun visie bij die van mij aansluit. “Je hoort erbij!“ Het maakt niet uit van waar je komt, wie je bent, wat je inkomen is. Iedereen is welkom."

Levi, student biologie (over Arenberg):

"Ik koos voor Arenberg schouwburg omdat het cultureel programma mij erg ligt en ik de organisatie al kende. Ik denk dat cultuur een zeer goed bindmiddel is voor een stad."

Eugenia, student politieke wetenschappen (over Juneco):

"De ambitie en vraag naar hulp heeft me enorm geraakt en ik wou me dan ook direct engageren. De nood van de organisatie om jongeren voor te bereiden op zelfstandig wonen of het ondersteunen van naschoolse activiteiten, sprak me enorm aan omdat ik dat zelf ook belangrijk vind. Ik heb bewust gekozen voor een kleine organisatie. Ik heb het gevoel dat grotere organisaties al wel veel helpende handen hebben dus wou ik een organisatie kiezen die ik van naam totaal niet kende en het misschien wel moeilijk hebben om hulpbronnen te zoeken."

Laura, student sociologie (over Jesuit Refugee Service Belgium):

"Ik ben benieuwd hoe het er echt aan toe gaat. Ik wil meer weten dan datgene dat we voorgeschoteld krijgen door de media over vluchtelingenproblemen. Graag zou ik me beter kunnen inleven in hun zijde van het verhaal. Migratie is een onderwerp dat in verscheidene vakken in onze opleiding aan bod kwam. Ik kijk er dus erg naar uit om de theoretische leerstof die we tot nu toe zagen te kunnen toepassen in de praktijk. Of zelfs maar te herkennen in het werk dat we zullen doen."

 

 

Waarom kiezen organisaties voor Community Service Learning?

Het Werkburo/Pegode:

“Community Service Learning is voor ons een begrip dat een belletje deed rinkelen: studenten aan de Universiteit Antwerpen nemen zelf het initiatief hun studie een toegevoegde waarde te geven door middel van zich in te zetten voor onze samenleving. En dit vanuit hun eigen engagement.  Hier moesten we meer van weten … Vrij snel kwam er een positieve respons en een kandidaat-student die we in onze werking konden opnemen. Het rijkelijk theoretisch inzicht gecombineerd met het enthousiasme van de student zorgde voor een mooie match tussen ons.  De student werd in onze werking geconfronteerd met personen met een beperking, hun werkgever en hun netwerk.  Voor ons een evidentie, voor de student een ervaring voor het leven.”