Astronaut (i.s.m. Hanafubuki)

Wij zijn Hanafubuki. Je hebt ons vorig jaar misschien op de Ossenmarkt gezien terwijl we portretten maakten voor ikvindje..., of misschien ben je onze kleurwilg in het MAS tegengekomen. Wij zijn een jonge kunstgroep die als doel heeft mensen te verwonderen, en dit door vermenging van kunstvormen en de versmelting van het conceptuele met het visuele. Deze aspecten worden samen met andere thema’s verwerkt in sociaal-artistieke kunstprojecten. We hebben geen specifiek doelpubliek, maar proberen íedereen te enthousiasmeren voor en door kunst.  

Astronaut

Meestal werken we rond één groot project, dit jaar is dat Astronaut. Dit is een vernieuwende theaterproductie waarbij het vermengen van kunstvormen (in dit geval: proza, dans en installatiekunst) centraal staat. Het thema van dit stuk is ‘gewichtloosheid’: het stuk draait rond een levensveranderend bedrog dat drie personen op een onoverbrugbare afstand van elkaar plaatst en ze tegelijk onlosmakelijk met elkaar verbindt in een voor elk van hen even ondraaglijk verbond. We volgen hen vanuit hun innerlijke leefwereld langs hun eigen illusies, verlangens, onverzoenbaarheden en onmogelijkheden, en bovenal in hun zoektocht naar gewichtloosheid.

Werkwijze

Het is de eerste keer dat wij een theaterproductie zullen maken. Gelukkig krijgen we begeleiding en raad van het ervaren team van de Bromvlieg. De productie van Astronaut zal anders zijn dan bij andere theaters: de nadruk ligt namelijk op het ‘uitbeelden’ van de tekst via dans en beweging, en niet zozeer via acteren in de strikte betekenis van het woord. Daarom zijn we op zoek naar acteurs en actrices die open-minded zijn en mee vorm willen geven aan een niet zo traditionele productie, die de basis van theater spelen in vraag stelt en zo tot een vernieuwende alternatieve vorm van ‘spelen’ komt.

 

Wil je meer informatie over onze kunstgroep en onze vorige projecten? Neem dan een kijkje op de site van Hanafubuki. Op Facebook vind je ook foto's van het repetitieproces van Astronaut terug.