Worst Case Scenario - Theaterfestival op Universiteit Antwerpen

De Bromvlieg, hét theatergezelschap van Universiteit Antwerpen, viert dit jaar alweer haar 10de verjaardag en doet dat door een avond vol theater, muziek en performance naar de Stadscampus te brengen. Het idee is: meer theater in de studentenbuurt. Op 16 maart 2016, als onderdeel van het Calamartes festival (calamartes.be), zullen we om 17.00u openen in de Spiegeltent op het Hof van Liere. Vanaf 17.30u spelen we meermaals een viertal korte stukken op verschillende locaties rondom de universiteit. Hieronder een overzicht van het hele programma. De toegang is gratis!

Vanuit de Spiegeltent starten twee theaterroutes die de gelegenheid bieden alle producties te bekijken, onder begeleiding van een van onze charmante gidsen. Het is daarnaast ook mogelijk op eigen houtje ons programma te gaan bekijken. We sluiten feestelijk af in de Kleine Hedonist vanaf 21.00u met stand-up comedy van Nikolas Rabogliatti en Alessandro is Dead en daarna kunnen we nog met de voetjes van de vloer. 

---  ONS PROGRAMMA  ---
(houd ook ons facebookevenement in de gaten)

OPENING met muziek van Eva Balemans - 17.00u in de Spiegeltent

START THEATERROUTES onder begeleiding van Hannah of Wout - 17.30u in de Spiegeltent

 

- DE TAAL VAN DE LIEFDE - Humoristisch Theater

Aahh.. l'amour, love, liebe! Niets is fijner dan langdurig lanterfanten in luilekkerland. Lopend langs lindelanen en als een loslopende leeuw tussen de loerende leeuwinnen met aan je hand de leukste en liefste lief van je leven. De liefde. Menig filosoof en schrijver heeft zijn hoofd er al over gebogen of zijn hart er om gebroken. Maar scherven brengen geluk, toch? De liefde lijmt, leert, lonkt, en luistert. De liefde lokt uit, is lastig, loert en leegt en zorgt voor twee linkerhanden. Que?! Pardon? Huh?! Precies. De taal van de liefde is mooi, maar ook verwarrend. Kom een bijzonder huwelijk bijwonen in dé kerk tussen de K- en de R-blok. Een humoristische voorstelling die je niet wil missen!

Locatie: De Olijfberg, dé kerk tussen K en R
Speeltijden: 17.30 – 18.45 – 20.00u
Script en Regie: Judith Buysse en Julia Dobber
Spel: Quinten Anthonissen, Raf Michiels en Zaza Dupont
 

 

- THE ARTIST IS CRYING - Performance 

RULES FOR THIS PERFORMANCE

1 TURN OF YOUR CELL PHONE
2 BE QUIET DURING THE PERFORMANCE
3 DON'T MAKE EYECONTACT WITH THE ARTIST
4 DON'T TRY TO TOUCH THE ARTIST
5 DON'T MAKE EYECONTACT WITH THE ARTIST
6 DON'T URINATE ON THE ARTIST

Locatie: Papa Jos Performance Space (bovenverdieping)
Speeltijden: 18.00 – 19.15 – 20.30u
Concept en performance: Michaël Van Remoortere 
Dramaturgie: Laura Los

 

- TWEE OUDE VROUWTJES - Theater 

TWEE OUDE VROUWTJES leven samen en houden heel veel van elkaar, maar net als zijzelf, is de liefde vergankelijk. De vrouwtjes laten het er niet bij zitten. Door elkaar verhaaltjes te vertellen, toe te roepen, in te fluisteren, voor te kauwen en in te stampen, proberen ze koste wat kost – soms succesvol, soms pijnlijk tevergeefs – in stand te houden wat ze voor elkaar allemaal wel niet betekenen. Maar houden van is soms loslaten ondanks alles.

Taal- en Letterkundestudenten Ida Peters en Carmen Wijnands zijn de twee oude vrouwtjes en de teksten zijn afkomstig uit Twee Oude Vrouwtjes (1994) van Toon Tellegen. Regie: Max Neetens.

Locatie: De Kleine Hedonist, Sint-Jacobsmarkt 34, Antwerpen
Speeltijden: 18.00 – 19.15 – 20.00u

 

- SAKANA NO SUPU - Preview de Koekjesfabriek, Theater 

Een fragment uit de Koekjesfabriek waarin de Aziatische Assassins hun Whang Xhi You zweren en Davy een oog verliest. Moordenaars uit eer. Of ook wel gewoon: ninja’s. 
Een klein stukje absurditeit genomen uit een net iets groter komisch stuk. De Koekjesfabriek, een van de voorstellingen van de Bromvlieg dit jaar, geeft hier zijn allereerste preview met Sakana no supu. De speeldata van De Koekjesfabriek zijn 25, 27, 28 en 29 april, vanaf 20h in het Carwash Theater.

Locatie: het speelplein voor de Kleine Hedonist
Speeltijden: 17.45 – 18.15 – 19.00 – 20.15u
Acteurs: Larissa Celis, Tom Cuypers, Steffen Geerts, Arthur Govers, Annelies Vander Putten
Regisseur: Eleni Goris

 

AFTERPARTY 10 JAAR DE BROMVLIEG

Locatie: De Kleine Hedonist / Met Nikolas Rabogliatti, Alessandro Is Dead, Dwyer & Doubt, Dikke Ponie / 21.00 – 02.00u