Maatregelen Coronavirus

Werken gedrukt voor 1801 en andere preciosa kunnen niet worden geraadpleegd of uitgeleend.

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en UA-studenten die werken aan een Bachelor- of Masterscriptie en een aantoonbaar dringende behoefte hebben aan scans van welbepaalde passages uit een kostbaar werk richten hun aanvraag tot Maartje De Wilde, conservator van de Bijzondere Collecties: preciosa@uantwerpen.be. In overleg met prof. Pierre Delsaerdt en rekening houdend met de bewaartoestand van het werk, wordt gezocht naar een optimale oplossing.

Deze maatregel geldt alvast tot 5 april. 


Welkom bij de Bijzondere Collecties

De Universiteitsbibliotheek Antwerpen is naast een eigentijds-wetenschappelijke instelling ook een bewaarbibliotheek met een veelzijdige collectie gedrukt erfgoed (oude drukken, boeken, handschriften, typoscripten, prenten, ...). De afdeling Bijzondere Collecties beheert dit materiaal en ontfermt zich eveneens  over het Academisch Erfgoed en het Kunstpatrimonium van de universiteit.

Kalender
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.


Maatregelen Coronavirus

Werken gedrukt voor 1801 en andere preciosa kunnen niet worden geraadpleegd of uitgeleend.

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en UA-studenten die werken aan een Bachelor- of Masterscriptie, die een aantoonbaar dringende behoefte hebben aan scans van welbepaalde passages uit een kostbaar werk, richten hun aanvraag tot Maartje De Wilde, conservator van de Bijzondere Collecties: preciosa@uantwerpen.be. In overleg met prof. Pierre Delsaerdt en rekening houdend met de bewaartoestand van het werk, wordt gezocht naar een optimale oplossing.

Deze maatregel geldt alvast tot 5 april. 

Nieuwserfgoeddoel