Maatregelen Coronavirus

 • Werken gedrukt voor 1801 en andere preciosa kunnen tot nader order niet ter plekke worden geraadpleegd door studenten of externen.
 • Personeelsleden die een werk willen inkijken, kunnen hun verzoek doorgeven via preciosa@uantwerpen.be. We werken alleen op afspraak en zoeken samen naar een haalbare oplossing. 
 • Scan-on-demand: Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en UAntwerpen-studenten die werken aan een Bachelor- of Masterscriptie en een dringende behoefte hebben aan scans van welbepaalde passages uit een kostbaar werk richten hun aanvraag tot Maartje De Wilde, conservator van de Bijzondere Collecties: preciosa@uantwerpen.be. Rekening houdend met de bewaartoestand van het werk, wordt gezocht naar een optimale oplossing.

 


Welkom bij de Bijzondere Collecties

De Universiteitsbibliotheek Antwerpen is naast een eigentijds-wetenschappelijke instelling ook een bewaarbibliotheek met een veelzijdige collectie gedrukt erfgoed (oude drukken, boeken, handschriften, typoscripten, prenten, ...). De afdeling Bijzondere Collecties beheert dit materiaal en ontfermt zich eveneens  over het Academisch Erfgoed en het Kunstpatrimonium van de universiteit.

Kalender
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.


Nieuws
 • 13
  jul
  Nieuw: ACS tijdschriften
  De bibliotheek heeft nu een abonnement op het volledige pakket tijdschriften van The American Chemical Society.
 • 14
  mei
  Nieuw: OnArchitecture
  Audiovisual Archive over en voor architectuur.
 • 25
  apr
  Hoe duister is de nacht?
  Erfgoeddag gaat digitaal. Julie Hardy, masterstudent Geschiedenis, maakt als gastcurator een webtentoonstelling over de nacht.erfgoeddoel