Manusje van alles

Ben je een geëngageerd persoon die zich wil inzetten voor een betere samenleving en wil je je sociale impact verhogen? USAB zoekt vrijwilligers die mee helpen met allerlei interessante activiteiten. Jouw motivatie en ‘helpende handen’ zullen goed van pas komen. Voorbeelden zijn: organiseren en assisteren op evenementen (naambadges maken, inschrijvingen beheren, onthaalbalie klaarzetten en bemannen), de communicatie van USAB in goede banen leiden (sociale media en offline, meewerken aan onze blog), infostandjes bemannen, studenten begeleiden in het sociale stage project, .... Bestede tijd is variabel, je kiest zelf in welke mate je tijd kan vrijmaken. In ruil maak je deel uit van een hechte groep die samen werkt om van hun leefomgeving een mooiere plek te maken voor iedereen.

Lid Dagelijks Bestuur

Ben je geëngageerd en wil je bijdragen aan een groter geheel? Voel je jezelf aangesproken om mensen in armoede te helpen, vanuit een uniek perspectief en zo sociale impact te creëren die er echt toe doet? USAB is op zoek naar leden om het dagelijks bestuur te vervoegen. Concreet houdt dit in dat je mee nadenkt over het reilen en zeilen van de organisatie en nadenkt over initiatieven om USAB mee op de kaart te zetten. We vergaderen om de zes tot acht weken.

Overig

Wil je ons op een andere manier helpen? Neem contact met ons op.


USAB werkt ook samen met verschillende armoedeorganisaties die heel wat hulp kunnen gebruiken:

Centrum Kauwenberg zet zich in voor mensen die in extreme armoede leven in Antwerpen. Ben je minstens 17 jaar en heb je regelmatig enkele uren vrij, dan kan je als vrijwilliger je steentje bijdragen. Er zijn zowel mogelijkheden bij de volwassenenwerking als bij de kinder- en jeugdwerking voor secretariaatswerk, kinderopvang op woensdagnamiddag, babysit, kinderanimatie, naschoolse begeleiding, speleotheek ... 

Website
Tel. +32 3 232 72 96
kauwenberg@antwerpen.be


Wotepa staat voor Woon-en tewerkstelling provincie Antwerpen. Het is een sociaalwerkproject waar laaggeschoolden in de verschillende ateliers – waaronder bouw, hout, schilder, ontruiming en groen – een vak leren om zo een nieuwe start te kunnen nemen op de arbeidsmarkt. Wotepa renoveert en onderhoudt de panden van USAB. Studenten en personeel kunnen zich engageren om mee te werken met deze arbeiders om aan de lijve te ondervinden wat sociale economie inhoudt; een boeiende ervaring!

Website 
Tel. +32 3 227 36 65
info@wotepa.be


ATD Vierde Wereld wil armoede uit de wereld bannen door ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot alle mensenrechten. Tijdens de Volksuniversiteit is er nood aan vrijwilligers om koffie te zetten en koekjes, fruit en andere versnaperingen te serveren. Zo kom je in contact met mensen in armoede en krijg je de kans om een praatje te slaan en om mee de gesprekken in de aula te volgen over allerlei onderwerpen.

Website
Tel. +32 3 204 46 18
gert.vanlangendonck@uantwerpen.be