Wil je graag je vrienden of medestudenten kunnen ondersteunen wanneer zij het moeilijk hebben? Een luisterend oor bieden op de juiste momenten? 

Ontdek hieronder op welke manier je er kan zijn voor mensen in je omgeving! Een paar snelle tips als je je zorgen maakt over een vriend of vriendin:

Wanneer je je zorgen maakt over het welzijn van een medestudent kunnen jullie samen alle psychologische ondersteuning bekijken die UAntwerpen aanbiedt.

Wanneer je dringende psychische hulp zoekt en je niet terecht kan bij het STIP (bijvoorbeeld na de kantooruren), kan je enkele nuttige adressen vinden op de website van Psy-net.

Students for Students

Wil je graag deel uitmaken van een ondersteunend netwerk van en voor studenten? Neem dan eens een kijkje bij Students for Students.

Ook als je zelf nood hebt aan een babbel, staan de praatmaten voor jou klaar. 

Moodspace

In MoodSpace ga je zelf aan de slag om signalen van emotionele problemen te herkennen en bespreekbaar te maken. Volg de verschillende modules, en leer belangrijke gespreks- en luistervaardigheden. Zo kan jij het verschil maken!

Om toegang te krijgen tot dit online programma maak je eerst een (gratis) account aan op Moodspace. 

Workshop U Support

Merk je wel eens op dat een vriend/vriendin zich niet goed voelt en wil je leren hoe je hier een gesprek over aanknoopt? Dan is de 'U Support workshop' iets voor jou!

Tijdens deze workshop leer je signalen herkennen van emotionele problemen en dit bespreekbaar te maken.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe workshops U Support?