Iets voor jou?

Wil je alles weten over geneesmiddelen?

  • Je hebt een passie voor chemie, voor geneesmiddelen en voor mensen.
  • Daarnaast heb je zin voor verantwoordelijkheid en ben je nauwkeurig van aard. Een kleine rekenfout kan namelijk zware gevolgen hebben voor je patiënt.
  • Maar je wil ook écht iets betekenen voor anderen. Door geneesmiddelen te ontwikkelen die de levenskwaliteit van mensen over de hele wereld verbeteren bijvoorbeeld. Of als apotheker in een publieke apotheek, waar je een uitgesproken sociale rol hebt.

Interesse en aanleg voor chemie

Je volgde een vooropleiding die focust op wetenschappen of wiskunde. De slaagkansen van studenten die in het secundair onderwijs weinig wetenschappen of wiskunde hebben gehad, zijn beperkt. Vooral chemie is een belangrijk onderdeel van je studieprogramma.

In principe starten we voor alle opleidingsonderdelen opnieuw van nul. Toch is enige voorkennis niet overbodig: de meeste docenten gaan ervan uit dat een aantal begrippen je niet onbekend zijn.

Een gezonde dosis motivatie heb je zeker nodig. Als farmaciestudent moet je regelmatig en intensief willen werken. Het is belangrijk dat je de leerstof niet alleen kent, maar ook begrijpt en ermee aan de slag kan. 

Hindernissen zijn misschien het hogere tempo waarin de lessen gegeven worden en de grotere hoeveelheid leerstof die je moet verwerken (ook al helpen we jou zo goed mogelijk als je daarbij problemen ondervindt).

Laat je bijstaan door een mentor

Ook als je goed voorbereid bent, is de opleiding farmaceutische wetenschappen een hele uitdaging, maar je staat er niet alleen voor.

  • In je eerste jaar kan je terecht bij het Monitoraat Wetenschappen. Ervaren studiebegeleiders helpen jou bij de leerstof chemie, wiskunde en fysica, individueel of in groep. 
  • Heb je moeite met lezen of schrijven in de academische taal? Dan kan je aankloppen bij het Monitoraat op Maat
  • Als blokken niet goed lukt, of als je het steeds maar uitstelt, of als je faalangst ervaart... Bij studieproblemen staan gespecialiseerde studentenbegeleiders voor je klaar.