"Altijd alles in vraag stellen, dat is een belangrijke eigenschap van een ingenieur"

  • Jelle De Roover
  • Industrieel ingenieur bouwkunde

Jelle De Roover

Projectingenieur bij Besix

“Ik werk als projectingenieur bij Besix, een van de grootste bouwbedrijven van België. Met het werfteam volgen we bouwprojecten van a tot z op en zorgen we voor de vlotte voortgang van de werven. We starten de werven op en mobiliseren mensen en materiaal. We werken een gedetailleerde planning uit, om elk project binnen termijn en budget af te ronden. De eisen van de klant vertalen we naar uitvoerbare ontwerpen, waarvoor we afspraken maken met onderaannemers. Ten slotte houden we de kwaliteit en de veiligheid in de gaten."

Complexe problemen ontleden

"De opleiding combineert theorie en praktijk, waardoor je als student al voeling krijgt met de realiteit van de werkomgeving. Je krijgt een brede waaier aan opleidingsonderdelen. Deze brede kennis heb je nodig om complexe problemen te ontleden. In mijn job moet ik met veel verschillende zaken rekening houden, omdat het ene invloed heeft op het andere. Ik moet de juiste analyses maken om de juiste beslissingen nemen. Deze vaardigheid heb ik in de opleiding aangeleerd."

'Stelen' met je ogen

"Mijn advies aan toekomstige studenten? Stel alles in vraag. Ik denk dat dat een van de belangrijkste eigenschappen van een ingenieur is. Door nieuwsgierig te zijn, te leren en te 'stelen' met je ogen, bouw je snel ervaring op."