Master in de industriële wetenschappen: bouwkunde

Jouw opleiding tot industrieel ingenieur

Je gaat na de academische bachelor industriële wetenschappen: bouwkunde verder in de master. In het masterjaar vergroot je je bouwtechnische kennis. Moderne en duurzame materialen en innovatieve constructietechnieken voor huizen, voetbalstadions, wegen, tunnels of bruggen zijn je niet meer vreemd.

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen.

Je gaat in het masterjaar uitgebreider in op de volgende thema’s:

  • waterbouwkunde
  • rioleringen en waterzuivering
  • duurzaam bouwen

Technologische expert

In de masteropleiding word je een denkende doener. Je bezoekt bedrijven en volgt een binnen- of buitenlandse stage voor je masterproef. Op deze manier leer je communiceren en leidinggeven en sleutel je aan je onderzoeksvaardigheden.

Masterproef

Je sluit je masteropleiding af met een masterproef die ruim een derde van je studietijd in beslag neemt. Je masterproef kan kaderen in een onderzoek van een van onze onderzoeksgroepen, maar mag je net zo goed uitvoeren in samenwerking met een bedrijf.

De masterproef is ook een manier om je te leren onderzoek voeren in een ver doorgedreven wetenschappelijke studie die verband houdt met industriële noden of problemen.

Met je masterproef moet je aantonen dat je de leerinhoud van de opleiding verworven hebt en dat je nieuwe kennis zelfstandig kan ontwikkelen en kan toepassen op een specifiek probleem.