Master-na-master in de huisartsgeneeskunde

Master-na-master huisartsgeneeskunde

​Je opleiding

Na zes jaar geneeskunde studeren ben je basisarts. Daarna kun je kiezen voor deze sterk interactieve en praktische vervolgopleiding van drie jaar waarin je uitgroeit tot huisarts: als clinicus én als wetenschapper én als persoon. Ontdek het leven van een huisarts in opleiding (HAIO) in vier minuten.

Onze huisartsenopleiding is een interuniversitaire samenwerking die wordt gecoördineerd door ICHO, het Interuniversitair Centrum voor Huisartsopleiding.

Je toekomst

Als huisarts heb je een veelzijdig en boeiend beroep. Huisartsen worden bijzonder veel gevraagd, in de steden en daarbuiten. In een groepspraktijk werk je steeds vaker samen met assistenten en verpleegkundigen. Je kunt kiezen voor een wisselende tijdsbesteding en zo een mooie mix maken van je leven als huisarts en je persoonlijk leven.

Je klinische werk kun je combineren met een brede waaier van andere activiteiten. Denk aan wetenschappelijk onderzoek, of opleider worden in je eigen praktijk of aan de universiteit. Of je kunt deels aan de slag gaan als coördinerend arts in een woonzorgcentrum, of kiezen voor een andere functie als clinicus of als manager.
 
Met je diploma kun je aan de slag in de hele Europese Unie en in geaffilieerde landen, zoals Noorwegen en Australië.