Jobmogelijkheden

Zeer diverse werkplekken

Door de steeds sneller veranderende sociale, economische en technologische context neemt het belang van de interieurarchitectuur toe. Je deskundigheid wordt ingeroepen in zéér diverse domeinen zoals: retail, woon- en werkomgeving, tijdelijke installaties en standenbouw, scenografie, meubel- en objectdesign, publieke en exterieure ruimtes, enzovoort. Daarom levert onze opleiding een allround specialist in interieurarchitectuur af.

Met een masterdiploma op zak kan je op verschillende niveaus bijdragen tot een kwalitatieve leefomgeving. Je kan in de eerste plaats aan de slag als zelfstandig ontwerper in een eigen ontwerpbureau. Als bedrijfsleider ben je een duizendpoot die verschillende taken op zich neemt. Ook als zelfstandig consultant kan je je kennis en vaardigheden aanbieden.

Heel wat overheidsdiensten en bedrijven rekenen op jou als deskundige of ontwerper. Maar je kan evengoed projectleider worden van een ontwerpbureau in de bouw- of immobiliënsector. Ook daar kunnen ze interieurarchitecten goed gebruiken.

Als commercieel medewerker in bedrijven die werkzaam zijn in de interieurarchitectuur.

Wanneer je na de masteropleiding een academische loopbaan ambieert en een professionele toekomst beoogt als lesgever of onderzoeker aan de universiteit, kan je hiervoor een doctoraal onderzoekstraject starten om een doctoraat op proefschrift in de interieurarchitectuur te behalen.

Heb je zin om les te geven? Na het volgen van de specifieke lerarenopleiding kan je als leraar in het secundair onderwijs aan de slag. Je mag dan de vakken Architecturale vorming, Architectuurtekenen, Binnenhuiskunst, Esthetica, Kunstgeschiedenis, Plastische opvoeding en Wetenschappelijk tekenen geven.

Er wachten daarbuiten erg boeiende jobs op jou.

Showcase alumni - architectuurwetenschappen

Nils Van der Celen (alumnus interieurarchitectuur) brengt een nieuw lampontwerp 'Skinner-Box' uit bij DARK

 

Sabine De Schutter (alumnus interieurarchitectuur) wint met haar Duits ontwerpbureau 'Jack Be Nimble' de Deutsche Lichtdesign-Preis in de categorie 'Beste Nieuwkomer'. De inzending van Jack Be Nimble betrof een verlichtingsproject voor de dermatologen praktijk Rzany & Hund te Kudamm 183 in Berlijn. Sabine gaf onlangs ook een workshop tijdens de ADSL week van de Faculteit Ontwerpwetenschappen.