Je bepaalt de stad en de open ruimte van morgen

Sinds enkele jaren woont het merendeel van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving. Die steden zijn steeds meer het brandpunt van globale uitdagingen zoals klimaatwijziging, energie, afval en milieukwaliteit. Maar ook dicht bij huis zijn er hete hangijzers, denk maar aan de betonstop. Door te kiezen voor de masteropleiding stedenbouw en ruimtelijke planning bepaal je mee de stad en de open ruimte van morgen.

[TOP]

Studenten presenteren hun resultaten aan beleidsmakers

Antwerpen en de wereld worden je labo

Je studeert in een stad met grootstedelijke kenmerken. Je zit dicht bij deze materie en werkt tijdens je opleiding op actuele thema’s, zoals de overkapping van de ring. Daarnaast ga je elk jaar op studiereis en doe je regelmatig uitstappen in binnen- en buitenland.

[TOP]

Je vindt snel werk

Op de arbeidsmarkt is er meer vraag dan aanbod naar de profielen van onze afstudeerders. De kans is groot dat je al tijdens je opleiding een aanbieding op zak hebt. Na je studie ben je meteen inzetbaar in alle facetten van het dagelijks functioneren van een stad.

[TOP]

Een recente externe beoordeling van de opleiding door experten concludeert dat de opleiding een sterk didactisch concept heeft, getrokken wordt door een enthousiast docententeam en doordacht inspeelt op de behoeften van de arbeidsmarkt

Unieke aanpak in Antwerpen

In Antwerpen denk je na over de uitvoerbaarheid van je ontwerp en welke aspecten daarbij komen kijken. En dat is uniek. Je leert de kosten van je project berekenen en denkt creatief na over de financiering er van. Je leert anderen te overtuigen van de kwaliteiten van je voorstel en beleidsmakers en bewoners mee te nemen in jouw verhaal. Door deze aspecten te combineren heb je impact op de hele samenleving.

[TOP]