Grammatica Engels creatief aanpakken en differentiëren

Hoe pak je grammatica in de les Engels aan? En wat met de differentiatiemogelijkheden? In deze nascholing maak je kennis met creatief en communicatief grammaticaonderwijs en probeer je zelf oefeningen uit, vooraleer ze aan je leerlingen voor te leggen. Laat die grammatica maar komen!

Deze nascholing is bedoeld voor leerkrachten Engels, alle finaliteiten en graden.

Na deze nascholing:

  • laat je bepaalde grammaticale topics op een creatieve manier inoefenen door de leerlingen;
  • breng je bepaalde grammaticale items gedifferentieerd aan.

Programma

Je maakt kennis met een aantal concrete oefeningen waarin grammatica creatief en communicatief gebruikt wordt.De oefeningen dienen vaak als aanvulling na de reproductiefase.Volgende onderwerpen komen zeker aan bod: irregular verbs, present tenses, narrative tenses, modale hulpwerkwoorden, conditionals...

Je krijgt een waaier aan creatieve oefeningen die voorgesteld worden en die je daarna ook kort uitvoert.Je maakt ook kennis met een aantal differentiatiemogelijkheden bij grammatica.

Lesgever

 Anne De Paepe is leerkracht Engels en praktijklector Educatieve master talen (Engels). Vanuit die ervaring ontwikkelt ze al 35 jaar lang lesmateriaal. Als ervaren nascholer deelt ze al die bagage graag met leerkrachten Engels en taalleraren.

Locatie

Universiteit Antwerpen, Boogkeers 5 (aan het Mechelseplein), 2000 Antwerpen, lokaal 202 (tweede verdieping)

Taal
Nederlands
Inschrijven t.e.m
2022-02-15T23:00:00
Type
Kort- en langlopende opleidingen
Cursusnummer
21/ENG/007B
Academiejaar
2021 - 2022
Interessegebied
Taal en literatuur