Inschrijven

Info 2021-2022:

De opleiding wordt tweejaarlijks ingericht. De opleiding start in het 2de semester van het academiejaar 2021-2022. De lessen lopen van januari 2022 tot juni 2023 en gaan door op de Universiteit Antwerpen, Campus Vesta en relevante praktijklocaties.

Indien je overweegt deel te nemen aan de AGS-opleiding moet je je aanmelden bij Campus Vesta (via ags@campusvesta.be). Alle potentiële deelnemers moeten een verplichte ingangstest en motivatiegesprek afleggen alvorens definitieve inschrijving mogelijk is. De ingangstest betreft een toetsing van de algemene chemiekennis op niveau bachelor. Het motivatiegesprek gaat de betrokkenheid van de kandidaat na met betrekking tot gevaarlijke stoffen en incidentbestrijding. Er wordt eveneens gepeild naar de beschikbaarheid van de kandidaat voor eventuele deelname in de AGS-wachtdienst.

De intake en chemietest vinden plaats op zaterdag 25 september 2021 op Campus Vesta. Hiervoor inschrijven kan tot en met 10 september 2021 via ags@campusvesta.be.

Definitieve inschrijving dient aansluitend in orde gebracht te worden. De uiterste inschrijvingsdatum hiervoor is 31 oktober 2021. We raden echter aan vroeger in te schrijven want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het inschrijvingsdocument kan je vinden op de website van Campus Vesta.

Er vindt een vrijblijvende informatiesessie plaats op maandag 31 mei 2021 om 19 uur. Inschrijven voor deze informatiesessie is verplicht via ags@campusvesta.be en kan tot en met 25 mei 2021. Als de coronamaatregelen het toelaten gaat deze sessie door op Campus Vesta. Als dit niet mogelijk is zal de sessie online worden georganiseerd via Microsoft Teams.

Studiegeld

Het studiegeld bedraagt 8000 euro.

Voor medewerkers van brandweer en Civiele Bescherming subsidieert het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) de opleiding zodat de kost voor de werkgever beperkt wordt tot 2000 euro. 

Voor kandidaten die werkzaam zijn binnen de Seveso industrie, kan een tussenkomst verkregen worden uit het Seveso-fonds (6000 euro), onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde Federale Overheidsdiensten.

Kandidaten kunnen eveneens gebruik maken van de KMO portefeuille, door bij inschrijving VESTA hiervan op de hoogte te brengen en hun erkenningsnummer te gebruiken: DVO 109141.

De opleiding komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof (VOV).