Politieke wetenschappen studeren

Ben je geïnteresseerd in politiek en besluitvorming? Wil je met een scherpe blik naar de maatschappij leren kijken? Weet dat er redenen genoeg zijn om aan de Universiteit Antwerpen politieke wetenschappen te studeren.

Je krijgt les in kleine groepen

Wij zijn een middelgrote universiteit. En dus krijg je in de bachelor in de politieke wetenschappen vrij vaak les in kleinere groepen en sta je niet mijlenver van de professoren en assistenten. Ook mooi meegenomen: ons sterke team van studie- en studentenbegeleiders.

Je kijkt door een wetenschappelijke bril naar politiek

Je bestudeert politiek op alle niveaus en in alle aspecten. Politiek gaat over verkiezingen en parlementen, maar ook over klimaatbetogingen en gele hesjes. De maatschappelijke context is dus heel belangrijk: daarom krijg je ook economie, filosofie en recht.

Je docenten bekijken politiek met een wetenschappelijke blik. Wat je leert, is gebaseerd op resultaten van onderzoek. Logisch, want de Universiteit Antwerpen trekt veel toponderzoekers en inspirerende projecten aan.

Je kan internationaal gaan

Je kan kiezen voor Engelstalige opleidingsonderdelen, en later een volledig Engelstalige masteropleiding. Ook studeren in het buitenland kan.

Antwerpen bruist

Gezellige cafés en restaurants, leuke pleintjes en veel cultuur, dat vind je natuurlijk in Antwerpen. Op elke straathoek zie je de unieke mix van geschiedenis en actualiteit.