Politieke wetenschappen

Politieke wetenschappen

Hoe politieke besluitvorming werkt en onze samenleving vormgeeft

Ben je geïnteresseerd in politiek en besluitvorming? Wil je met een scherpe blik naar de maatschappij leren kijken? Weet dat er redenen genoeg zijn om aan de Universiteit Antwerpen politieke wetenschappen te studeren - iets voor jou?

Lees de brochure

Je krijgt les in kleine groepen

Wij zijn een middelgrote universiteit. En dus krijg je in de bachelor in de politieke wetenschappen vrij vaak les in kleinere groepen en sta je niet mijlenver van de professoren en assistenten. Ook mooi meegenomen: ons sterke team van studie- en studentenbegeleiders.

Je kijkt door een wetenschappelijke bril naar politiek

Je docenten bekijken politiek met een wetenschappelijke blik. Wat je leert, is gebaseerd op resultaten van onderzoek. Logisch, want de Universiteit Antwerpen trekt veel toponderzoekers en inspirerende projecten aan.

Je bestudeert politiek op alle niveaus en in alle aspecten. Politiek gaat over verkiezingen en parlementen, maar ook over klimaatbetogingen en gele hesjes. De maatschappelijke context is dus heel belangrijk: daarom krijg je ook economie, filosofie en recht.

Het blijft niet enkel bij theorie. Al tijdens je bacheloropleiding mag je proeven van de praktijk. In het derde jaar doe je namelijk een leeronderzoek. Het leeronderzoek is een praktijkgericht vak waarin de studenten een sociaalwetenschappelijk onderzoek uitvoeren.

Van theorie naar praktijk

Bekijk voorbeelden van hoe onze onderzoekers en studenten theoretische inzichten aan de praktijk en actualiteit koppelen.

Je kan internationaal gaan

Je kan kiezen voor Engelstalige opleidingsonderdelen, en later een volledig Engelstalige masteropleiding. Ook studeren in het buitenland kan.

Antwerpen bruist

Gezellige cafés en restaurants, leuke pleintjes en veel cultuur, dat vind je natuurlijk in Antwerpen. Op elke straathoek zie je de unieke mix van geschiedenis en actualiteit.

Op de hoogte blijven?

Heb je interesse in de bachelor politieke wetenschappen? We zorgen dat je alle nodige informatie tijdig in je mailbox ontvangt.

Door je in te schrijven ga je akkoord met de gegevensverwerking zoals aangegeven in het privacybeleid.