Waarom in Antwerpen?

Student taal- en letterkunde in Antwerpen

De opleiding taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen biedt je een breed en uniek studieprogramma. Aan de UAntwerpen geniet je van de kleinschalige benadering, terwijl je toch in een culturele wereldstad studeert waar jouw talenten helemaal tot bloei kunnen komen.

De Universiteit Antwerpen: studentgericht en toegankelijk

In onze middelgrote universiteit staat een ijzersterk en toegankelijk team van professoren, assistenten en studie- en studentenbegeleiders voor je klaar.

Je leert je medestudenten en docenten beter kennen tijdens allerlei studieactiviteiten: praktijkprojecten met culturele professionals, bezoeken aan culturele instellingen, citytrips…

Student aan het woord: 'Ik hou van creatief bezig zijn: schrijven, lezen,... De extra cultuur en de geschiedenis van talen gaven daarom de doorslag om voor taal- en letterkunde te kiezen.'

De stad Antwerpen: creatief en ambitieus

Antwerpen is de culturele en economische hoofdstad van Vlaanderen. Voor studenten taal- en letterkunde is er een enorm aanbod aan theaters, filmhuizen, boekhandels, musea… Wie creatief is aangelegd, kan dat talent hier zelf tentoonstellen.

Tegelijkertijd is Antwerpen een studentenstad die prikkelt en uitdaagt, zeker voor letterenstudenten. Ook studentenvereniging Lingua zorgt voor de nodige ontspanning.

Met het oog op je latere loopbaan is Antwerpen de ideale plek om mensen te ontmoeten en je vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens je opleiding bouw je aan een veelzijdig en voor uiteenlopende sectoren aantrekkelijk profiel. De stage biedt je bovendien de kans om een eerste werkervaring op te doen.

Internationaal

De vele contacten en uitwisselingen met buitenlandse universiteiten geven de opleiding een internationale toets. Al tijdens de bacheloropleiding kan je zelf een semester of jaar​ in het buitenland studeren.