Jobmogelijkheden na de opleiding toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde

Vraag het maar aan onze alumni: met een masterdiploma TEW: bedrijfskunde kan je quasi overal terecht, zowel in binnen- als buitenland. Het arbeidsterrein is ruim en de vraag naar afgestudeerden blijft groot. Zo kan je na je master meteen aan de slag:

  • in de industriële sector: in kleine en grote ondernemingen binnen uiteenlopende branches
  • in de dienstensector: in banken, verzekeringsmaatschappijen, audit- en accountingkantoren, consultingbureau’s…
  • in non-profitorganisaties: in ziekenhuizen, dienstencentra, beroepsorganisaties…

Dankzij de brede oriëntatie in je bachelor de vergevorderde specialisatie in je master ben je bovendien goed voorbereid op een leidinggevende functie

De job van bijvoorbeeld consulent, accountant of revisor kan je zelfs als zelfstandige uitoefenen. Een eigen bedrijf of dienstverlenend kantoor is dus ook een optie.

Dankzij initiatieven als jobbeurzen op de campus en Randstad Young Talents helpt UAntwerpen jou een perfecte eerste job te vinden.

Via een master-na-masteropleiding kan je bepaalde kennis en vaardigheden verder uitdiepen. Heb je zin om les te geven? Dan kan je een educatieve master volgen. Na het afronden van een doctoraat kan je van wetenschappelijk onderzoek je carrière maken. Docenten economie en onderzoekers zijn fel gegeerd, van het secundair onderwijs tot de universiteit. 

Ontdek de getuigenissen van afgestudeerde TEW'ers