Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Je eerste job

Bereid je voor van A tot Z

Studeren doe je niet zomaar. Je wil natuurlijk later zo goed mogelijk voorbereid zijn om aan je eerste job te beginnen of om je eigen bedrijf te starten. En daar zullen wij je bij helpen. 

Career Center

Het loopbaanplatform Career Center FBE is dé plek voor informatie over loopbaanbegeleiding en -oriëntatie.  Je komt er in contact met honderden nationale en internationale bedrijven aan de hand van vacatures, stages en evenementen rond carrièreontwikkeling. Meer informatie vind je op deze pagina. Daarnaast vind je op het Career Center alle informatie over het Shape Your Career track en tips en tricks die je helpen bij het opstellen van je motivatiebrief of bij de voorbereiding van je sollicitatiegesprekken.

Career Center FBE

Shape Your Career

In het Shape Your Career Track kan je deelnemen aan 4 sessies doorheen het academiejaar georganiseerd door de faculteit, Randstad Young Talents en de studentenverenigingen. Je maakt er kennis met diverse sectoren, ontdekt je talenten, gaat naar job fairs, praat met alumni, en nog veel meer. Aan het eind van dit traject krijg je een certificaat*, wat mooi op je CV staat.

*als je minstens 3 van de 4 sessies gevolgd hebt.

Shape Your Career Track

Lees meer over de verschillende sessies of herbekijk opnames van de voorbije sessies

Randstad Young Talents

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en Randstad Young Talents werken samen om de stap van het studentenleven naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Een consulent van Randstad Young Talents is één keer per week aanwezig op de Stadscampus en begeleidt er studenten op basis van 3 luiken:

  1. Coaching/begeleiding (bv. CV-screening, sollicitatietraining, enz.)
  2. Het aanbieden van studierelevante bijbanen zodat je nog vóór je afstuderen kennis kan maken met de arbeidsmarkt en je CV kan verrijken. De jobs kunnen structureel of projectmatig zijn, en vinden plaats tijdens het academiejaar of tijdens de vakantie.
  3. Het begeleiden van laatstejaars en recent afgestudeerden naar hun eerste job, op maat van je talenten en verwachtingen.

Enkele getuigenissen

Supply Chain Planner (master HIB) – Atlas Copco

“Ik ben tewerkgesteld als supply chain planner bij Atlas Copco. Ik vervang een van de werknemers en neem één dag per week zijn taken over. Als supply chain planner ben ik verantwoordelijk over enkele lijnen en moet ik dus toezien dat er geen tekorten zijn. Hiervoor ben ik ook in contact met leveranciers en dergelijke. Ik ben zeer tevreden over de afgelopen weken bij Atlas Copco omdat het een leuk team is om met samen te werken. Bovendien krijg ik voldoende begeleiding om mijn werk goed uit te voeren. Verder is het enorm fijn dat ik hierdoor wat meer praktische ervaring kan opdoen en is de afwisseling in de takenpakket zeer aangenaam."

Marketingproject (master TEW) – Johnson & Johnson

"Mijn periode bij J&J is erg vlot verlopen! Ik werd meteen in het werk gegooid wat maakt dat ik hier zeer snel dingen bijleerde. De collega’s waren  allemaal enorm vriendelijk en hielpen me wanneer ik het nodig heb.

Het was zeer interessant om voor J&J de verschillende promoties van de afgelopen jaren te evalueren en zo te kunnen meehelpen in het opstellen van nieuwe promoties voor 2018. Het werk was zeer gevarieerd wat het enorm uitdagend maakte."

Studente Hayarpi vond een job via Randstad Young Talents