Master toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde

Tijdens deze master timmer je verder aan je bedrijfskundige kennis. Maar je moet ook zelf de handen uit de mouwen steken: je werkt intensief aan een masterproef en krijgt de kans om praktijk in je opleiding te integreren. Je personaliseert je programma door zelf een minor en major te kiezen.

Met een masterdiploma toegepaste economische wetenschappen ben jij erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om na je opleiding verder te studeren.

Hoe ziet je opleiding eruit?

​De master toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde is een opleiding met enorm veel keuzevrijheid. Niet verwonderlijk, want de bedrijfswereld is net zo divers en boeiend. In deze master timmer jij dus niet alleen aan je kennis van de bedrijfskunde, maar verdiep jij je ook in het specialisatiedomein van je keuze dat je zelf samenstelt door de combinatie van major en minor.

Gemeenschappelijke basis

De gemeenschappelijke basis van je studieprogramma bestaat uit 9 studiepunten aan verplichte vakken die alle masterstudenten TEW: bedrijfskunde moeten opnemen.

Concreet geven deze vakken je meer inzicht in het ethisch, strategisch en duurzaam ondernemen.

Majors en minors

Je kiest een major van 18 studiepunten en een minor van 12 studiepunten. De meeste majors kan je ook als minor opnemen - je volgt dan minder opleidingsonderdelen - maar er zijn ook enkele domeinen die je enkel in je minor kan opnemen, en niet in de major.

Masterproef

In een masteropleiding is het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek zeer belangrijk. Dit komt aan bod in je masterproef.

Daarin ligt de nadruk op het kunnen toepassen van wetenschappelijke concepten op een theoretische probleemstelling uit de bedrijfseconomie, of een concreet bedrijfseconomisch beleidsvraagstuk in een profit-, non-profit- of overheidsorganisatie.

Je kiest een onderwerp dat aansluit bij een opleidingsonderdeel of onderzoeksdomein van bedrijfskunde, bij voorkeur van je afstudeerrichting.

Bekijk enkele voorbeelden.

Keuzeruimte

Tot slot vul je je studieprogramma met zes studiepunten aan keuzeopleidingsonderdelen.

  • Je kan kiezen voor een extra opleidingsonderdeel uit het masterprogramma TEW: bedrijfskunde, TEW: economisch beleid en handelsingenieur (in de beleidsinformatica).
  • Je kan ook opteren voor een summer school in het buitenland; een ervaring waar je zowel professioneel als persoonlijk iets van opsteekt.
  • Ook concrete praktijkervaring door middel van een stage, een internship of een praktijkproject behoren tot de mogelijkheden.

Kasper liep stage, ging op uitwisseling én deed een summer school

Ga mee op summer school

Op excursie naar Parijs tijdens 'Vastgoed en locatie'

Praktische info over deze opleiding

Overtuigd om de master TEW: bedrijfskunde te volgen?

​Behaalde je een bachelor in TEW: bedrijfskunde? Dan heb je rechtstreeks toegang tot de master TEW: bedrijfskunde. Ook als je een andere vooropleiding hebt, kan je misschien via een voorbereidingsprogramma of via een bachelor met studieduurverkorting aan de master beginnen.