Wiskunde studeren

Wiskundigen analyseren patronen en structuren en zoeken naar efficiënte manieren om te rekenen en te meten. Naast meetkunde, getaltheorie, algebra, analyse en kanstheorie zijn er de voorbije 100 jaar nieuwe, spannende takken van de wiskunde ontwikkeld: cryptografie, financiële wiskunde, topologie… Als je wiskunde studeert aan de Universiteit Antwerpen, kom je vele van deze nieuwe takken al in de bacheloropleiding tegen.

Cijfers, berekeningen en meer

Wiskunde kent ontelbaar veel toepassingen en duikt ook op in economie, klimaat, geneeskunde, informatica, landbouwwetenschappen, psychologie… Stuk voor stuk zijn het (wetenschaps)domeinen die de wiskundige taal, methodes en modellen hanteren. Als wiskundige zal je deze methodes en modellen niet alleen gebruiken, maar ook verder ontwikkelen. Is dat iets voor jou?

360° aan jobmogelijkheden

Wiskunde kent dus ontelbaar veel toepassingen. Wiskundigen zijn dan ook in heel uiteenlopende sectoren aan de slag. Dat merk je al snel als je de getuigenissen van onze oud-studenten leest.

Voorkennis

De wiskunde die je in het secundair onderwijs kreeg, is maar een klein deeltje van de veel uitgebreidere wetenschap die wiskunde is. Je maakt tijdens je bacheloropleiding kennis met heel wat, voor jou, nieuwe gebieden zoals algebra, analyse, meetkunde en toegepaste wiskunde.

De opleiding wiskunde leert je abstraheren, analyseren en je kennis toepassen in heel verschillende vraagstukken.

Buitenland

Wie wil kan ook een deel van de studie afleggen in een van onze partneruniversiteiten in het buitenland. Zo geef je je diploma wiskunde een internationaal karakter.