Taal- en letterkunde studeren

In de opleiding taal- en letterkunde leer je één of twee talen op hoog niveau beheersen. Je leert hun structuur en hun gebruik begrijpen en maakt uitgebreid kennis met hun literatuur en hun cultuur.

Waarom taal- en letterkunde studeren in Antwerpen? Kies voor een studentgerichte universiteit in een levendige stad die prikkelt en uitdaagt.

Uniek en gevarieerd

De Antwerpse opleiding biedt je keuze tussen vijf talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans.

In de bachelor taal- en letterkunde kies je voor twee talen of combineer je één taal met theater-, film- en literatuurwetenschap. Dat laatste is uniek in Vlaanderen.

Na de bachelor kan je doorstromen naar de:

Met een masterdiploma in de taal- en letterkunde kan je vele richtingen uit op de arbeidsmarkt. Dankzij de stage maak je vlot de overstap van studeren naar werken.

Iets voor jou?

Je leert vlot talen en wilt begrijpen hoe ze functioneren. Uiteraard lees je graag en denk je na over wat je leest. Daarenboven heb je interesse in de cultuur en geschiedenis van je gekozen taal(gebied).

De opleiding biedt een ruime waaier aan keuzeopleidingsonderdelen voor jouw persoonlijke smaak en ambitie. Denk maar aan jeugdliteratuur, de Zuid-Afrikaanse of Joodse cultuur…

Als je Nederlands, Frans of Engels wilt studeren, heb je een degelijke voorkennis nodig. Voor Spaans of Duits is dit niet vereist.

Twijfel je tussen taal- en letterkunde en toegepaste taalkunde? Na het eerste bachelorjaar kan je nog vlot overstappen van de ene naar de andere opleiding.