Masterstudenten op het Lesfestival

 


Docenten bedienen hun studenten tijdens een gezamelijke maaltijd voor het 'de Dinsdagen' - gesprek met K.A.K. tijdens het Lesfestival.

De dramaopleiding van het Conservatorium Antwerpen opent haar academiejaar nu al voor de vijfde kaar met het 'Lesfestival'. Gedurende twee weken worden studenten ondergedompeld in verschillende workshops en leren zo praktijken van andere makers kennen. Dit jaar konden voor het eerst twee studenten uit de masteropleiding Theater-en Filmwetenschap dankzij een 'wildcard' aan het Lesfestival deelnemen. Een geweldige kans, die kadert in een groeiende wederzijdse interesse tussen praktijk- en theorieopleidingen. Eén van hen, Jef Goris, deelt zijn ervaringen. 

"Tijdens het Lesfest krijgen twee studenten film- en theaterwetenschappen de kans om projectmatig samen te werken met de studenten van het conservatorium. Ik was een van die studenten in 2020. Lesfest is een schamel brugje tussen praktijk en theorie, een broodnodige verbinding die het potentieel van een Pont Neuf in zich draagt. Gesprekken aangaan met nieuwe stemmen en het orkestreren van die ideeën. Veel van wat we in de master besproken, werd nu tastbaar en voelbaar. Een nieuwe huid voor je theoretisch geraamte. Verscheidene artiesten begeleiden de groepen, zo werkte de groepen waar ik in zat samen met Einat Tuchman (danseres, sociaal activiste, choreografe, …) en Hind Eljadid (schrijfster, slam poëet, …). Beide weken hadden een andere insteek en eindigde met een digitaal toonmoment. Lesfest is een prachtig concept dat met het nodige enthousiasme kan bloeien tot een vaste waarde in het curriculum van film- en theaterstudenten."