Didactische info

Onderwijstips

Wat?

Sinds 2004 verstuurt ECHO maandelijks een onderwijstip. Onderwijstips zijn korte, praktische ideeën en suggesties voor de onderwijspraktijk. Geen grote theorieën dus, maar kleine praktische hulpmiddelen die u kunnen inspireren voor uw lessen of colleges. Bij de tips wordt ook verwezen naar concreet materiaal en verdiepende literatuur. Deze tips kunnen zowel thematisch als chronologisch geraadpleegd worden.

Inschrijven?

U kan zich inschrijven voor deze onderwijstips op volgende manieren:

Meer informatie?

Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Hans Smolderen
hans.smolderen@uantwerpen.be
tel. +32 3 265 48 14

 

ECHO-publicaties

ECHO publiceerde 3 praktijkgerichte boeken over de brede context van lesgeven binnen het hoger onderwijs. Deze publicaties vormen tevens de basis van de docenten- en assistentenopleidingen die door ECHO worden georganiseerd.

Meer inspiratie nodig?

Infocenter onderwijs

Na inloggen vinden personeelsleden van de UAntwerpen hier good practices van organisatie, ontwikkeling en uitvoering van onderwijs.

BV-databank

De Bij Voorbeeld-databank is een door de Universiteit Antwerpen mee ontwikkelde online gegevensbank met kwaliteitsvolle voorbeelden van studentgecentreerd Hoger Onderwijs.

Idea Papers

'Idea Papers' is een laagdrempelige, praktijkgerichte, peer-reviewed artikelenreeks die allerlei onderwerpen over leren en les geven in het hoger onderwijs behandelt.