Monitoraat op Maat - Online Doorschrijfweek juli 2020

De inschrijvingen voor de Online Doorschrijfweek juli 2020 zijn afgesloten.  

Werk je deze zomer aan je bachelor- of masterscriptie en kan je wel een boost gebruiken? Doe dan van 13 tot en met 16 juli mee met de Online Doorschrijfweek. In een groepje van 12 studenten schrijf je vier dagen vanuit je kot aan je scriptie. Met vragen kan je terecht bij een studiecoach (STIP) en een schrijfcoach (MoM).

Wat houdt de Online Doorschrijfweek in?
Je scriptie is waarschijnlijk de grootste opdracht die je tijdens je studie moet uitvoeren. Je bent dus zeker niet alleen als je soms het overzicht verliest, twijfelt of het werk uitstelt. Door samen met andere studenten een week lang fulltime aan je scriptie te werken, krijgt je schrijfproces een boost.

Elke dag begint met een gezamenlijke opening en eindigt met een gezamenlijke afsluiting. Met vragen kan je terecht bij een studiecoach en een taalcoach. Verder is er elke middag een korte verdiepende workshop (niet verplicht). Tussendoor werk je zelfstandig aan je scriptie. Het online lokaal blijft open en je kan ervoor kiezen je camera aan te laten of je groepsgenoten aan te moedigen in de chat.

Voor wie?
Alle studenten van de UAntwerpen die schrijven aan hun bachelor- of masterscriptie.

Wanneer?
Maandag 13 t/m donderdag 16 juli (4 dagen)

Programma
Elke dag verloopt volgens een vast programma*:

9.00 – 9.30 Gezamenlijke dagopening
9.30 – 12.30 Zelfstandig werken
11.30 – 12.30 Vragenuurtje studiecoach en taalcoach (optioneel)
12.30 – 13.15 PAUZE
13.15 – 16.15 Zelfstandig werken
13.15 – 14.00 Verdiepende workshop** (optioneel)
16.15 – 17.00 Gezamenlijke dagsluiting

* Alleen de eerste dag is anders. Dan volgt op de dagopening een workshop ‘Hoe verbeter ik mijn schrijfplanning?’ (45 min.)
** Onderwerpen middagworkshops:

- Wat maakt mijn onderzoek relevant? (ma)
- Hoe maak ik een goede structuur? (di)
- Hoe schrijf ik een heldere alinea? (wo)
- Hoe formuleer ik academisch? (do)

Wat verwachten we van jou?
De Doorschrijfweek levert het meeste op als iedereen vier dagen fulltime meedoet. Zorg dus dat je alle dagen kan deelnemen en altijd bij de dagopening en -sluiting aanwezig bent. Zo motiveer je jezelf én je groepsgenoten.

Studenten die een hele doorschrijfweek afmaken, zijn na afloop trots op wat ze hebben bereikt!

Aanmelden & kennismaken
Deelnemen aan de Online Doorschrijfweek is gratis. Aanmelden kan t/m woensdag  8 juli. Na je aanmelding neemt een coach contact met je op voor een korte online kennismaking.

Schrijf je in.

Contact
De Online Doorschrijfweek wordt georganiseerd door het Monitoraat op Maat – Academisch Nederlands  en de Dienst voor Studieadvies en Studentbegeleiding.
Vragen? Stuur een mailtje naar monitoraatopmaat@uantwerpen.be

 

De Online Doorschrijfweek is gebaseerd op de Digitale doorschrijfweek van het Skills Lab aan de Universiteit Utrecht en de Scriptievierdaagse van het Writing Lab aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Contact

Dirk Berckmoes Stadscampus
Prinsstraat 8
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. +32 3 265 48 30
dirk.berckmoes@uantwerpen.be