Korte inhoud

Tot voor corona uitbrak groeide het aantal vliegbewegingen (vliegtuigen, helikopters …) in het Europese luchtruim sterk. De laatste jaren zijn ook drones aan een sterke opmars bezig. Al dit luchtverkeer moet in goede banen worden geleid. Hoe kunnen we onbemande drones op een veilige, kostenefficiënte manier integreren met bemande vliegtuigen?

Interactief hoorcollege door dr. Sven Buyle

📅 Donderdagvoormiddag 9 februari 2023

📅 Donderdagnamiddag 9 februari 2023

Kom voorbereid naar deze sessie

  • Voor deze sessie is kennis van (partiële) afgeleiden van veeltermfuncties noodzakelijk. Een kennisclip over het berekenen van partiële afgeleiden is beschikbaar via onderstaande video.
  • Tijdens deze sessie worden enkele toepassingen van expontiële en logaritmische functies getoond. Enige kennis hieromtrent is nuttig.
  • Om de sessie goed te kunnen volgen, hebben de leerlingen best enige notie van wat een schaalvoordelen zijn. Laat hen op voorhand onderstaande video bekijken.
  • In deze sessie wordt gewerkt met kostenfuncties (totale, gemiddelde, marginale). In onderstaande video worden deze functies toegelicht.. Het is aangeraden dat de deelnemende leerlingen deze op voorhand bekijken.

Het berekenen van partiële afgeleiden

Kennisclip op YouTube

Wat zijn schaalvoordelen?

Kennisclip op YouTube

Wat zijn kostenfuncties?

Kennisclip op YouTube