In 2020 ontving laureaat Sana Somers de eerste Dennie Lockefeer thesisprijs met haar masterproef ‘Drijvende opslag van olie en oliegerelateerde producten in de ARA-regio’.

In 2021 werd voor de tweede keer de thesisprijs Dennie Lockefeer uitgereikt. Dieter Havermans imponeerde de commissie met zijn thesis over het potentieel van elektrische batterijen in de binnenvaart. Op 9 juli 2021 vond de fysieke uitreiking van de thesisprijs 2020 en 2021 plaats bij Van Moer Logistics. Op deze manier wil de jury de inhoud van de masterproeven alsook het enthousiasme van Sana en Dieter voor de sector erkennen.

In 2022 reikte de stuurgroep drie prijzen uit volgens de partnerpakketten. De gouden prijs ging naar Cato Van Straeten. Cato ging in haar masterproef opzoek naar een juridisch kader voor de scheepstrein in Noordwest-Europa. Daarbij lag de focus op contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid en binnenvaartverzekeringen. De zilveren prijs ging naar Lauren Cooreman die in zijn masterproef het potentieel van de waterwegen als alternatief voor de toevoer van grondstoffen voor beton verwerkende ondernemingen bestudeerde. Robbe De Wit won de bronzen prijs met zijn masterscriptie over alternatieve brandstoffen in de binnenvaart. De prijsuitreiking vond plaats op 26 april 2022 bij gouden partner DP World Antwerp.

In 2023 werd de Dennie Lockefeer thesisprijs voor de vierde keer uitgereikt! De uitreiking vond plaats op de Blauwe Reiger van gouden partner De Vlaamse Waterweg nv. De gouden prijs was voor Amber Waterschoot die de economische redenen en juridische implicaties bestudeerde van de autonome binnenvaart. Vid Tomljenovic ontving de zilveren prijs met zijn studie rond Reinforcement Learning and Heuristic Approach to solving the container delivering problem. Nils Muyshondt nam de bronzen award mee naar huis met zijn thesis over de impact van de 'Blauwe golf' op de rendabiliteit van een binnenvaartonderneming.

Meer interesse over de inhoud van de thesissen? De laureaten maakten een filmpje waarin ze uitleggen wat ze met hun masterproeven bestudeerden alsook wat de prijs voor hen betekent. De verschillende video's kunnen teruggevonden worden op onze LinkedIn-pagina of via volgende links:

Bekijk enkele mooie afbeeldingen van de uitreiking in 2021 en de uitreiking in 2022 op onze LinkedIn-pagina!