De Jean-Pierre Blumberg plant voor 2023 een conferentie over “short-termism in continental European corporate governance”, alsook een reeks van seminaries over “sustainable corporate governance”. Indien u hierover graag op de hoogte wordt gehouden, kan u zich hier registreren voor onze nieuwsbrief.

Conferentie: Shareholder activism in België

Donderdag 9 juni 2022

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en de Jean-Pierre Blumbergleerstoel van de Universiteit Antwerpen organiseren een conferentie om het heden en de toekomst van het activisme in België te verkennen. Oude en nieuwe vormen van activisme zullen worden voorgesteld en worden gesitueerd in een financiële en juridische context. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Workshops van het themacollege

Maart-mei 2022

Woensdagen tussen 2 maart en 18 mei van 18:00 tot 20:00 uur zal Tom Vos zal een reeks (gratis) interactieve workshops doceren, waarin studenten en praktizijnen kunnen leren en debatteren over kortetermijndenken in de verschillende elementen van corporate governance. Meer informatie is te vinden op deze pagina.​

Openingslezing van het themacollege

Maandag 21 februari 2022 van 18 tot 20 uur

In de openingslezing van het themacollege 'Short-termism or long-termism in the Belgian corporate landscape' zal dr. Tom Vos analyseren of de corporate governance van Belgische bedrijven bijdraagt tot langetermijndenken of net kortetermijndenken aanmoedigt. Deelnemen is gratis en kan zowel online als in persoon (voor zover de coronamaatregelen dit toelaten). Meer informatie over de openingslezing is te vinden op deze pagina.

Inauguratie van de leerstoel

Maandag 25 oktober 2021

Op maandag 25 oktober 2021 vond de inauguratie van de leerstoel plaats. Op dit evenement werd de leerstoel officieel ingehuldigd en werd het Liber Amicorum ter ere van Jean-Pierre Blumberg officieel voorgesteld en aan de familie Blumberg overhandigd. Naar aanleiding van de inauguratie verscheen er ook een artikel in De Tijd en de Gazet van Antwerpen.

Bekijk meer foto's van de inauguratie