Side header image

Master in de industriƫle wetenschappen: elektromechanica (industrieel ingenieur)

"Met de kennis die ik opdeed, vooral tijdens mijn eindwerk, heb ik de Powerbank kunnen ontwikkelen"

Na zijn masteropleiding industriële wetenschappen: elektromechanica volgde Dries Bols ook de master organisatie en management. Na zijn opleiding richtte hij een eigen bedrijf LIFEPOWR op. Naast CEO is hij ook hoofdingenieur. Hij begeleidt een team van vier werknemers.

Dries: “We ontwerpen energiesystemen en vermarkten die globaal, met focus op Noord-Amerika en de Europese Unie. Onze belangrijkste producten zijn powerbanks en zonnepanelen. We produceren met focus op mobiliteit: ‘disconnect yourself from the grid’.

Als founder en CEO van een startup ben ik eigenlijk voor alles verantwoordelijk. Gelukkig heb ik intussen een team van mensen rond mij, want de eerste twee jaar deed ik bijna alles zelf. Je kan niet alleen bezig zijn met de technische kant van het ontwikkelen van een product. Een goed product is maar het halve werk. In mijn team zijn mensen fulltime bezig met administratie, marketing, sales en business development. Zelf heb ik terug meer tijd om me te focussen op de productlijn en de toekomst van LIFEPOWR.

Ik koos voor de opleiding omdat ik altijd interesse heb gehad voor wetenschap en techniek. Mijn broer volgde een gelijkaardige studie en was daar erg positief over. Met de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding en vooral tijdens mijn eindwerk – onderzoek en bouw van het energiesysteem in de Solar Boat – heb ik de Powerbank kunnen ontwikkelen. Dankzij de master organisatie en management heb ik mijn eigen bedrijf kunnen oprichten. Ik heb een goed geheugen en een enorme honger naar kennis. Ik leer nog iedere dag ontzettend veel bij, iedere dag zijn er nieuwe zaken te ontdekken.

Je studie is een basisbouwsteen voor het professionele leven. Uiteindelijk zal ervaring belangrijker worden dan je studie, maar je bent nergens zonder die basis. Mijn advies aan toekomstige studenten? Leer alles wat je kan leren en zet het ook om in de praktijk. Kennis puur voor de ‘academische’ kennis is zinloos, het leven gaat alleen maar over de toepassing ervan. En blijf vooral doorgaan. Een combinatie van ambitie, inspiratie, plezier en verstand zorgen ervoor dat je je dromen kan waarmaken.”

Dries Bols

Dries Bols