Jobmogelijkheden

Wat kan je doen met een diploma industriële wetenschappen?

Waar kan je aan de slag?

Industrieel ingenieurs elektromechanica zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Met een masterdiploma op zak heb je dus garantie op een job en een succesvolle loopbaan in een  snel evoluerende, innovatieve werkomgeving. Jij werkt aan:

  • hoogtechnologische machines: word verantwoordelijke voor het ontwerpen, programmeren, automatiseren, optimaliseren of onderhouden van complexe productiemachines en installaties. Word groepschef, kwaliteits- of veiligheidsverantwoordelijke of technisch verantwoordelijke van een productielijn, of in de transport- of voedingsindustrie.
  • klimaat en energie: werk in bedrijven die zich bezighouden met klimatiseringsinstallaties, ontwikkel een energiebeleid of ontwerp energiezuinige gebouwen en productieprocessen als energiecoördinator. 
  • onderzoek en ontwikkeling: werk gloednieuwe innovatieve technologieën uit, van conceptontwerp tot eerste prototypes.

Een job vinden?

Alumnivereniging DavingA helpt je om je droomjob te scoren op Engineers of Tomorrow, de jaarlijkse jobbeurs voor industrieel ingenieurs van UAntwerpen! Dankzij onze nauwe samenwerking met de bedrijfswereld gaan er veel deuren voor je open.

Doctoreren

Je kan ook de wereld van onderzoek en spitstechnologie induiken. Dat kan fundamenteel, maar zeker ook toegepast onderzoek zijn. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.

Lesgeven

Als je later wil lesgeven, volg je best na je studies nog een educatieve master.