Master in de industriële wetenschappen: elektromechanica

Jouw opleiding tot industrieel ingenieur

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle vakken.

Je gaat na de academische bachelor industriële wetenschappen: elektromechanica verder in de master. In het masterjaar bouw je aan je onderzoeksvaardigheden en praktijkervaring in labo's dankzij je masterproef.

Om je de kans te geven je te specialiseren binnen je vakgebied, heb je de keuze tussen 4 opties:

  • Offshore Engineering
  • Energie
  • Ontwerp en Productie
  • Automatisering

Technologische expert

In de masteropleiding word je een denkende doener. Je bezoekt bedrijven en volgt een binnen- of buitenlandse stage voor je masterproef. Op deze manier leer je communiceren en leidinggeven en sleutel je aan je onderzoeksvaardigheden.

Masterproef

Je sluit je masteropleiding af met een masterproef die ruim een derde van je studietijd in beslag neemt. Je masterproef kan kaderen in een onderzoek van een van onze onderzoeksgroepen, maar mag je net zo goed uitvoeren in samenwerking met een bedrijf.

De masterproef is ook een manier om je te leren onderzoek voeren in een ver doorgevoerde wetenschappelijke studie die verband houdt met industriële noden of problemen.

Met je masterproef moet je aantonen dat je de leerinhoud van de opleiding verwerkt hebt en dat je nieuwe kennis zelfstandig kan ontwikkelen, toepassen op een specifiek probleem en er een synthese van kan maken.