Side header image

Master in de veiligheidswetenschappen

Profiel

Je opleiding

De master in de veiligheidswetenschappen brengt verschillende domeinen van veiligheid samen zodat je als afgestudeerde nauwgezet een veiligheidsbeleid kan uitbouwen.

Daarnaast worden je onderzoeksvaardigheden ontwikkeld en zal je doorheen de opleiding naar wetenschappelijke onderbouwde oplossingen zoeken voor reële veiligheidsvraagstukken.

De Universiteit Antwerpen biedt met deze nieuwe master een maatschappelijk relevante opleiding met een interdisciplinair, integraal, internationaal en didactisch karakter aan.

Je toekomst

Afgestudeerde masters in de veiligheidswetenschappen kunnen terecht in diverse functies en sectoren. Doorheen de opleiding zoek je naar wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor reële veiligheidsvraagstukken en word je opgeleid als onderzoeker in diverse veiligheidsdomeinen. Daarnaast leidt de master op tot beleidsmakers of managers in veiligheid in een organisatie.

Na je afstuderen ben je geen preventieadviseur of veiligheidsingenieur. Je hebt wel recht op vrijstellingen voor een aantal opleidingsonderdelen in het postgraduaat preventieadviseur niveau 1.

Activiteiten
Er zijn momenteel geen activiteiten of nieuwsitems beschikbaar.