Werken en studeren

"Voorzie voldoende tijd"

Werkstudent deelt zijn ervaring

Master

De opleiding combineren met deeltijds werk of met een andere opleiding kan, maar is geen evidente keuze.

In de meeste lessen is aanwezigheid verplicht, omdat er heel wat groepswerken, deadlines, interactieve colleges en feedbacksessies zijn. Eén studiepunt komt overeen met een studiebelasting van 25 à 30 uren studiebelasting. Studiebelasting staat voor de contactmomenten, maar ook de oefeningen die je thuis maakt, de voorbereidingen van examens, papers, groepswerk… kortom alle inspanningen die je levert om uiteindelijk te slagen voor de opleiding.

Afhankelijk van je (werk)situatie, zal je de opleiding wellicht over twee of meerdere jaren spreiden.

Bekijk het studieprogramma van de masteropleiding. Per opleidingsonderdeel vind je informatie over de faciliteiten voor werkstudenten, onder de titel 'werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten'.

Bekijk ook het voorbeeldrooster. De opleidingsonderdelen worden per semester op twee dagen, één namiddag en één avond ingeroosterd. Het voorbeeldrooster voor 2024-2025 zal binnenkort beschikbaar zijn.

Schakelprogramma

Bekijk het studieprogramma van het schakelprogramma. Per opleidingsonderdeel vind je informatie over de faciliteiten voor werkstudenten, onder de titel 'werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten'.

Van verschillende opleidingsonderdelen zijn video-opnames van de lessen beschikbaar.

Enkele opleidingsonderdelen kan je volgen via een blended leertraject (begeleide zelfstudie met beperkte contacturen, eventueel na 16 uur).

Bekijk ook het voorbeeldrooster van het schakelprogramma. Het voorbeeldrooster voor 2024-2025 zal binnenkort beschikbaar zijn.

Verder is er een deeltijds traject mogelijk voor wie het schakelprogramma van 60 studiepunten over meerdere academiejaren wil spreiden.

Registreer je als werkstudent

Ga je werken en studeren combineren? Informeer je dan ook bij het Centrum voor Werken en Studeren en registreer je als werkstudent. Zij kunnen samen met jou je traject bekijken en staan voor je klaar met advies, workshops, een boekenservice, een onthaalavond enzovoort.