Doctoreren doe je niet alleen!

Aan de Universiteit Antwerpen zijn er jaarlijks ongeveer 250 doctorandi die hun proefschrift openbaar verdedigen.

De Antwerp Doctoral School helpt je het doctoraatstraject succesvol af te ronden en bereidt je voor op een verdere carrière dankzij een verplichte, maar persoonlijk in te kleuren. Deze doctoraatsopleiding is geen extra of aparte opleiding. Het is een opleidingstraject dat de doctorandi, in overleg met de promotor, zelf samenstellen en integreren in het onderzoekstraject. De doctorandi kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan 'transferable skills'-cursussen (competenties die breed inzetbaar zijn op zowel de academische als de niet-academische arbeidsmarkt), maar kunnen ook onderzoeksgerelateerde activiteiten inbrengen in het kader van de doctoraatsopleiding. Een inschrijving als doctoraatsstudent aan UAntwerpen zorgt ervoor dat je automatisch ook ingeschreven bent voor de doctoraatsopleiding.

Ondersteuning

  • Een gratis en uitgebreid opleidingsaanbod aan trainingen en cursussen die op maat zijn gemaakt voor doctorandi en worden gedoceerd door gespecialiseerde lesgevers (bv. mindmapping, leiderschap, projectmanagement, academic writing, Access, Excel, enz.).
     
  • Een opleidingskrediet om op eigen initiatief aan congressen of opleidingen deel te nemen, in binnen- en buitenland. Zie voorwaarden en procedure.
     
  • De financiële ondersteuning om wetenschappelijke activiteiten zoals congressen en lezingen te organiseren.