Basiscurriculum geneeskunde

Tijdens de lessen oncologie en neurologie (2de Master) zijn er gastlessen waarin de studenten geneeskunde reeds 'proeven' van de palliatieve zorg.

In het laatste Masterjaar geneeskunde is er een module Palliatieve Zorg, waarin de belangrijkste concepten in palliatieve zorg aan bod komen: symptoomcontrole, communicatie, vroegtijdige zorgplanning, belang van rouwzorg, ...

Masterproef

Een masterproef schrijven over een onderwerp binnen de palliatieve zorg? Onze onderzoeksgroep wil u zeker begeleiden, ook als je een andere opleiding dan geneeskunde volgt binnen de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Zo werd bv. in de begeleiding van Masterstudenten Verpleegkunde en Vroedkunde reeds veel ervaring opgedaan.

Onder de rubriek onderzoek kan je de thema's bekijken waarmee de onderzoeksgroep ervaring heeft.  

Interuniversitair postgraduaat palliatieve zorg voor artsen

In samenwerking met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent organiseert onze onderzoeksgroep een postgraduaatscursus palliatieve zorg voor artsen.

Hier vindt u meer informatie: http://www.palliatief.be/accounts/143/attachments/VTO/folder_postgraduaat_artsen_editie3_nieuw.pdf.