Antwerpen in Fiscalibus en Grant Thornton hebben het genoegen u Lien Vanwinnendael, Tim Dausy en Kristof Wuyts voor te stellen als sprekers. Lien (Junior Advisor), Tim (Senior Legal Manager) en Kristof (Tax Director) maken deel uit het van het Tax & Legal team van Grant Thornton.

Grant Thornton in België is lid van Grant Thornton International Ltd, één van ’s werelds grootste netwerken van onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties. Met ruim 62.000 professionals in meer dan 140 landen nemen we wereldwijd een zesde positie in. Vanuit 6 Belgische vestigingen (Antwerpen, Brussel, Gent, Turnhout, Doornik en Jumet) staan onze experts hun klanten bij op vlak van audit, accountancy, tax & legal en bedrijfsadvies.

Door onze typische pragmatische aanpak zijn onze klanten verzekerd van creatieve, gepersonaliseerde oplossingen, vanzelfsprekend helemaal op maat van de onderneming. Bedrijfsleider, kmo, multinational of overheidsinstelling? Door de multidisciplinaire aanpak van onze Grant Thornton-experts, kunnen we onze klanten heel doordacht begeleiden en samen met hen zorgen dat hun onderneming kan groeien en concurrentieel kan blijven.

Het thema van de voordracht van deze avond:

Creëer een win-win door sleutelmedewerkers te laten participeren

Ondernemers hebben vaak één of meerdere medewerkers die cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van hun onderneming. Ze groeien mee en bereiken qua kennis en ervaring vaak een punt waarop ze graag navenant willen worden gewaardeerd, zowel op het vlak van inspraak in het beleid als op financieel vlak. Door hen te laten participeren in het beleid, de bedrijfsresultaten en/of het kapitaal, kan de groei van de onderneming hand in hand gaan met hun persoonlijke ontwikkeling. Het zal immers hun betrokkenheid vergroten en hun ondernemerschap ‘triggeren’.

In deze voordracht overlopen we de instrumenten die de diverse vormen van participatie door deze sleutelmedewerkers mogelijk maken. Dit kan door eenmalige of recurrente initiatieven (individuele of collectieve bonussen), door de mogelijkheid tot het verwerven van zeggenschap of aandelen (opties, warranten, etc.), tot en met een brede en uitgewerkte werknemerscoöperatie. Al deze instrumenten hebben een fiscaal prijskaartje en verschillen ook in de praktische uitwerking. We zullen de voornaamste aandachtspunten in kaart brengen, maar hopen op een interactief debat met de deelnemers, zodat we van elkaar kunnen leren.

De volgende topics zullen onder meer aan bod komen:

 • Algemene beschouwing omtrent participatie door sleutelmedewerkers
 • Tips/ervaringen van Grant Thornton
 • Instrumenten van participatie door sleutelmedewerkers:
  • Individuele of collectieve bonussen
  • Winstparticipatie
  • Winstpremie
  • Winstbewijze
  • Aandelenoptie
  • Inschrijvingsrechten (‘warranten’)
  • Verwerving van aandelen (privé of via vennootschap).

Aansluitend vindt een receptie plaats, aangeboden door Grant Thornton en is er mogelijkheid tot een rondleiding in de gloednieuwe kantoren van Grant Thornton. 

Programma

 • 18.30 uur
  Onthaal
 • 19.00 uur
  Voordracht door Grant Thornton met mogelijkheid tot vraagstelling en debat
 • 20.00 uur
  Netwerkmoment met drankje en een hapje.

Locatie

Grant Thornton Belgium
Uitbreidingstraat 72 bus 7
2600 Berchem

Parking beschikbaar onder het gebouw.
Betalend parkeren is mogelijk in de Uitbreidingstraat.

Inschrijven

Alle studenten, alumni en docenten van de Master na Master Fiscaal Recht en  de Master Rechten, afstudeerrichting Fiscaal Recht aan de Universiteit Antwerpen zijn van harte welkom.
Deelname is gratis, vooraf registreren is  noodzakelijk. De inschrijvingen zijn afgesloten.

Erkenningen

OVB, IBJ, ITAA.

​​