Begijnenvlaai
Het eerste recept dat we uit het begijnenhandschrift herwerkten, is dat van de kermisvlaai of de ‘begijnenvlaai’. In het originele recept staat dat je 800 eieren nodig hebt en dat je zowel de parochiepriester, de portieres, de verschillende grootjuffers en de kosteres van een vlaai moet voorzien. Onze versie van het baksel mag je gewoon met je vrienden of familie delen, of gewoon lekker zelf opeten.


Bake-off wedstrijd
Eind 2024 tot begin 2025 liep een grote bake-offwedstrijd, waar we tientallen inzendingen op mail kregen van mensen die de vlaai bakten en goed bevonden. Bekijk hier een instructiefilmpje en zie wie je voorging.
begijnenvlaai van Henri

begijnenvlaai van Henri

begijnenvlaai van Henri

begijnenvlaai van CVO Vitant

begijnenvlaai van CVO Vitant

begijnenvlaai van Nele

begijnenvlaai van Nele

begijnenvlaai van Frank

begijnenvlaai van Hans

begijnenvlaai van Hans

begijnenvlaai van L'assiette du Coeur

begijnenvlaai van L'assiette du Coeur

begijnenvlaai van L'assiette du Coeur

begijnenvlaai van Veerle

begijnenvlaai van Jessi

begijnenvlaai van Emely

begijnenvlaai van Alice, Billie en Ellis voor de les Historisch Koken met Liza Louies, Lyceum Aalst

begijnenvlaai parochie Pius X

begijnenvlaai van Anne Mariën

begijnenvlaai van Nina
