Het Ruusbroecgenootschap moedigt (internationale) onderzoekers aan om onderzoek te komen doen aan het instituut, en om gebruik te maken van zijn collectie en expertise.

De sterke punten van het Ruusbroecgenootschap

  • onze expertise is niet beperkt tot één bepaalde periode, maar overstijgt de grenzen van de traditionele tijdperken (zoals Middeleeuwen, Renaissance, Moderne tijd)
  • we hebben expertise in veel verschillende onderzoeksdomeinen (zoals geschiedenis, theologie, letterkunde, boekgeschiedenis)
  • we hebben een voortreffelijke, onafhankelijke en actuele wetenschappelijke bibliotheek, en andere belangrijke bibliotheken in de omgeving: Universiteitsbibliotheek Antwerpen, Museum Plantin-Moretus, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
  • we zijn een dynamisch onderzoeksinstituut met een groot (inter)nationaal netwerk; we organiseren en nemen deel aan congressen, en houden bovendien ook lezingen voor een breder niet-wetenschappelijk publiek
  • we opereren binnen de infrastructuur van de Universiteit Antwerpen
  • we ontvangen regelmatig (inter)nationale PhD studenten, postdocs en (onafhankelijke) onderzoekers

De Universiteit Antwerpen

Voor vragen over accommodatie kunt u contact opnemen met de International Housing Officer van de Universiteit Antwerpen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Universiteit Antwerpen:

Beurzen

Indien u onderzoek wilt doen aan het Ruusbroecgenootschap zijn er meerdere beurzen die u kunt aanvragen. De Universiteit Antwerpen geeft een goed overzicht:

Elk jaar biedt het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen de mogelijkheid om onderzoekers uit te nodigen voor een onderzoeksverblijf aan de Universiteit Antwerpen, de UCSIA scholarships.

Contact

Als u vragen heeft over onderzoek doen aan het Ruusbroecgenootschap kunt u contact opnemen met John Arblaster, directeur van het Ruusbroecgenootschap, of met de betreffende medewerker.