Side header image

Rondleidingen 'Kunst op de Campus'

Kunst is alomtegenwoordig op de Universiteit Antwerpen. Met haar collectie Kunst op de Campus heeft de universiteit een collectie van om en bij de 1100 schilderijen, sculpturen, objecten en andere uitingen van hedendaagse kunst in haar bezit. Op onze campussen zijn werken van Jan Fabre, Pierre Alechinsky, Fred Bervoets, Sam Dillemans, Vic Gentils en vele anderen te bewonderen.

Aan de muur in de wandelgangen, op het plafond en verscholen in het groen. De commissie Kunst op de Campus voert al sinds de jaren zeventig een actief kunstbeleid. Ze wil kunst dicht bij professoren, studenten en bezoekers brengen.

Rondleidingen

Dankzij de samenwerking met de Antwerpse stadsgidsen kan iedereen genieten van de kunstwerken tijdens een boeiende rondleiding op de campussen.

 • Waar
  Stadscampus, Campus Middelheim en Campus Drie Eiken in Wilrijk

 • Wanneer
  Rondleidingen kunnen uitsluitend doorgaan op werkdagen tussen 9u en 17uur.

 • Duur
  Elke rondleiding duurt ongeveer 2 uur of kan aangepast worden al naargelang de wensen van de groep.
   
 • Inhoud
  De gidsen belichten de (kunst)historische achtergrond van de gebouwen en een selectie van de kunstwerken op deze campussen.
   
 • Kostprijs
  Een rondleiding van 2 uur kost 75 euro (max. 20 personen) + 5 euro administratieve kost, per bijkomend uur komt er 30 euro bij

 

Reserveer een rondleiding

Gidsenwerking Stad Antwerpen
Grote Markt 13
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 338 95 30
gidsenwerking@stad.antwerpen.be