Esther van Zimmeren

Tenure Track Docent

Foto ID

Over Esther van Zimmeren

Esther van Zimmeren is Onderzoeksprofessor Intellectueel Eigendomsrecht & Governance (2013-heden) aan de Universiteit Antwerpen. Ze is lid an de Onderzoeksgroepen Overheid & Recht en Onderneming & Recht. In de periode 215-2017 was ze Hoofd van de Onderzoeksgroep Overheid & Recht.

Ze heeft twee Master Diploma’s van de Universiteit Tilburg (Master Nederlands Recht en Master Internationaal en Europees Recht), een LL.M. in EU & IE recht van de KU Leuven en een PhD in de Rechten van de KU Leuven.

Ze is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, met name het octrooirecht, IE governance, innovatiebeleid, technologieoverdracht, mededingingsrecht, contractenrecht, Europees institutioneel en economisch recht en internationaal handelsrecht. Een groot deel van haar onderzoeksprojecten en publicaties zijn interdisciplinair, vb. samenwerkingen met genetici, economen, natuurkundigen en ingenieurs van CERN, filosofen, artiesten, ontwerpers, architecten, ruimtelijke planners en sociale en politieke wetenschappers.

Contact

Stadscampus
Venusstraat 23
S.V.205
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. 032655492
esther.vanzimmeren@uantwerpen.be